Un equipament de Cardedeu funcionarà amb una caldera de biomassa

14/07/2017 - 08:26

Una de les dues calderes actuals de l'equipament esportiu GiM10 de Cardedeu serà alimentada amb estella forestal per millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat de les instal·lacions. El cost de combustible es reduirà a la meitat.

Les obres de millora de les instal·lacions del GiM10 comportaran la primera calefacció per biomassa en un equipament municipal. Aprofitant les obres que començaran aquest mes de juliol al GiM10, una de les dues calderes actuals de gas natural se substituirà per una de nova de biomassa de 301 KW.

La nova caldera serà alimentada amb estella forestal, i produirà 960.000 Kwh anuals per la calefacció, per escalfar l'aigua de la piscina i per l'aigua calenta sanitària de les dutxes. La instal·lació inclou la construcció d'una sitja soterrada amb capacitat de 75 m³.

El canvi de caldera reduirà a la meitat el cost de combustible, passant dels 48.000 euros per any actuals a una previsió de 24.000 euros amb l'estella forestal. A més de l'estalvi econòmic, la caldera de biomassa evitarà l'emissió de 153 tones de CO² a l'atmosfera.

L'estella forestal serà certificada i de proximitat, de la zona forestal de Montnegre i Corredor.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El municipi cobreix ja el 75 % dels consums de calor dels edificis municipals amb biomassa, i enguany preveu arribar al 100 %.

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Butlletí