Com més punts de recollida, més aparells reciclats

26/06/2017 - 08:52

L’Agència de Residus de Catalunya engega de nou la campanya per al foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) que va iniciar a principis de 2016. La campanya pretén informar els ciutadans que poden dur els aparells vells de què vulguin desfer-se’n a les botigues d’electrodomèstics, i aconseguir que els consumidors percebin el comerç com un canal prioritari de recollida per incrementar-ne la recollida, aprofitant la seva proximitat.

Així, en el moment de comprar un aparell elèctric i electrònic nou es pot dipositar l’antic en el punt de venda durant el mes següent a la data de compra. En el cas dels grans aparells, la botiga pot recollir-los a casa. Els petits aparells també es poden dipositar en els punts de venda de més de 400 metres quadrats, sense haver-ne d’adquirir cap de nou.

La novetat d’aquest any és el desplegament d’accions informatives a centres comercials amb punts de venda d’electrodomèstics, que tindran lloc duran el mes de juliol: 

A Barcelona: 

  • Centre Comercial de Diagonal Mar (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comercial Gran Via 2 (de dilluns a divendres) 
  • Centre Comarcal La Maquinista (de dilluns a divendres)

A Girona:

  • Centre Comercial Espai Gironès (divendres i dissabte al matí) 

A Tarragona:

  • Centre Comercial Parc Central (divendres i dissabte al matí) 

36 milers de tones recollides

El 2016 es van recollir a Catalunya 36.415  tones de RAEE, amb un increment del 23% respecte l’any anterior. La correcta recollida d’aquests aparells és cabdal perquè la classificació i el tractament posteriors es facin de manera eficient.


 

Categories: 

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Article

El Consorci del Bages per a la gestió de residus ha iniciat una campanya de vídeos amb imatges de la il·lustradora Maria Picasso

Notícia

Durant els dos primers mesos de l’any, però, el rebuig generat ha augmentat un 6% en relació al 2021 i, per contrarestar-ho, l’Ajuntament endegarà un seguit de campanyes de conscienciació

Butlletí