Cornellà estalvia més de 170.000 € en la despesa energètica de 2016

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

23/06/2017 - 10:47

Cornellà coneix en detall el comportament energètic dels edificis i de l’enllumenat municipal gràcies al seguiment de la facturació energètica del consistori.. La reducció del consum energètic municipal també va evitar l’emissió de 270 tones de CO2 a l’atmosfera.

La factura energètica municipal va ser de 2.505.565 el 2016, cost equivalent a 29,1 € per habitant. Aquesta despesa és un 6,6% inferior a la de l’any anterior, disminució assolida gràcies a la reducció del consum d’energia i a l’abaratiment del seu preu. Es tracta del tercer any consecutiu que l’ajuntament redueix l’import de la factura energètica.

El consum energètic municipal el 2016 va ser un 5,5% inferior al de l’any anterior. Entre electricitat i gas es van consumir 17.211.445 kWh, el 65% en edificis municipals i el 35% en enllumenat públic i semàfors. El consum de gas i d’electricitat en enllumenat es va reduir significativament, mentre que el consum d’electricitat en equipaments es va mantenir a nivells de 2015.

Pel que fa als edificis municipals, el consum ha tingut lloc en els equipaments educatius (38%), seguits dels equipaments amb piscina (14%), els culturals (12%), els d’oficines (11%) i els esportius (8%).Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. 

La capacitat d’un municipi per a dur a terme una gestió energètica i de l’aigua eficaç parteix de l’accés a dades de bona qualitat dels consums i les facturacions i a fer-ne un seguiment acurat.

Aquesta informació es recull i s’analitza a través del Sistema d’Informació Energètica [SIE]. Podeu consultar el resum de l’informe aquí.


 

Etiquetes: 
Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Resum executiu387.41 KB

Relacionats

Notícia

Les Comunitats Energètiques són grups de persones que s’uneixen per generar i consumir energia de manera local i col·lectiva. És un element clau de la Transició Energètica perquè fomenta l’empoderament de la ciutadania, l’eficiència energètica i el consum d’energia renovable, alhora que genera comunitat. A Cornellà de Llobregat volem crear una primera Comunitat Energètica. Et vols sumar?

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

22 Comunitats Energètiques de l’economia social i solidària de Catalunya s’han trobat al Prat de Llobregat per posar en comú estratègies de creixement

Butlletí