MUV, millorant la MOBILITAT sostenible a través de la innovació tecnològica

23/06/2017 - 08:44

L’objectiu de MUV és dur a terme una investigació dirigida a la millora de la mobilitat urbana a través d’un enfocament innovador: el canvi d’hàbits de la mobilitat a través d’una aplicació mòbil que barreja les experiències digitals, tecnològiques i físiques.

L’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona (IMI) ha participat recentment en el kick-off del projecte europeu Mobility Urban Values (MUV) a Palerm, Itàlia.

MUV és un projecte que forma part del conjunt d’iniciatives que la Comissió Europea ha decidit finançar dins el programa de treball Mobility for Growth del marc Horizon 2020, on s’inclouen iniciatives que combinen la innovació tecnològica i de recerca, processos participatius i millores de la mobilitat en els diferents mitjans de transport. El projecte té una durada de tres anys (2017-2020), i està format per 14 socis de 8 països, entre els quals s’inclouen les ciutats europees següents: Amsterdam, Barcelona, Fundao, Gant, Hèlsinki i  Palerm.

El Sistema MUV serà el resultat de la combinació de tècniques de canvi de comportament, les noves tecnologies, la informació estadística a través de l’Open Data i enfocaments de co-disseny/co-creació.

Seguint el marc del Pla de Digitalització de la ciutat de Barcelona, les dades ambientals i de mobilitat recollides a través de l’aplicació mòbil i les estacions de monitorització estaran al Open Data, permetent als desenvolupadors construir nous serveis capaços de millorar la qualitat de vida de les ciutats d’una forma més efectiva.

MUV es basa en l’experiència de trafficO2, un projecte d’investigació italià dut a terme a la ciutat de Palerm durant els últims tres anys. trafficO2, que va comptar amb la participació de 2.000 estudiants de la Universitat de Palerm i una xarxa de 100 empreses locals, va mostrar una reducció de les emissions de carboni associades als usuaris actius de més del 40%.


Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí