Alumnes de les tres escoles d’educació primària fan un itinerari energètic, dins del programa Escoles Verdes

05/06/2017 - 16:05

L’itinerari va ser preparat i realitzat per alumnat i professorat dels cicles mitjà i superior, amb l’objectiu d’estudiar els diferents tipus d’energia produïda i transformada a Súria.

Alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria han participat en un itinerari per diferent fonts d’energia del nucli urbà i del seu entorn, dins del programa Escoles Verdes. El títol general de les activitats del programa per a aquest curs 2016-17 és ’L’energia que mou Súria’.

El recorregut constava de set parades: estació d’autobusos, transformador elèctric de la plaça de Sant Joan, pavelló municipal d’esports, salt d’aigua, estació de regulació del gas natural, empresa Remosa i gasolinera de l’entrada sud de la vila. Cadascun d’aquests punts de producció o transformació energètica comptava amb una fitxa per tal de descriure’n el funcionament, el tipus d’energia que utilitza i les seves utilitats.

L’alumnat d’educació infantil i cicle inicial també participa aquest curs 2016-17 en el programa Escoles Verdes amb l’activitat ’Les maletes de l’energia’. Cada escola ha elaborat dues maletes amb fitxes i material escolar per poder experimentar amb diferents tipus d’energia: mecànica, eòlica, hidràulica, magnètica i elèctrica.

Les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria formen part del programa Escoles Verdes des del curs 2003-04. L’any 2009 van obtenir el premi Escoles Verdes, atorgat per la Generalitat dins dels Premis Medi Ambient.

 La presència dels tres centres suriencs en aquesta iniciativa d’àmbit català compta amb el suport de les àrees de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Súria.


 

Municipis: 
BagesSúria

Relacionats

Notícia
Palma, Almassora i Benidorm, entre d'altres, també han rebut reconeixement

Els ajuntments de Cornellà de Llobregat i de Sant Fruitós de Bages i el Consell comarcal d'Osona ha estat un dels guardonats en la setzena edició dels premis estatals Ciutat Sostenible, que atorga anualment la Fundació Fórum Ambiental amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Acte
17/05/2019
Biblioteca de Súria. Carrer Tarragona 17-19. Súria
Notícia

L’Ajuntament de Súria ha instal·lat el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics del municipi, que ja es troba operatiu al carrer Ignasi Abadal, al davant del Pavelló Municipal d’Esports. Aquest nou servei forma part de les iniciatives promogudes des del Consell Municipal de Medi Ambient per tal d’avançar cap a la transició energètica i promoure la mobilitat sostenible.

Butlletí