Rubí treballa per crear el primer grup de compra conjunta d’energia per a empreses

05/06/2017 - 15:59

La 13na jornada de Rubí Brilla, adreçada a empreses, s'ha centrat en la compra agregada d’energia per abaratir costos.​

El regidor de desenvolupament local, Rafa Güeto, ha explicat que el projecte Rubí Brilla assessorarà les empreses rubinenques interessades en crear un grup de compra conjunta d’energia. A la jornada s’ha presentat l’experiència d’Afrucat, l’associació empresarial de fruita de Catalunya, que des de 2011 està treballant en la compra corporativa d’electricitat.

Una trentena d’empreses s’han inscrit a la jornada en la que es comparteixen experiències i es resolen dubtes sobre diferents temes relacionats amb l’energia. El regidor de desenvolupament local, Rafa Güeto, ha parlat de la importància de la tasca dels ajuntaments per generar canvis de baix a dalt en temes energètics. Güeto ha explicat que un dels objectius d’aquesta jornada és ajudar a la creació d’un grup d’empreses perquè comprin de forma conjunta els serveis energètics que necessiten.

L'Ajuntament inclou clàusules contra la pobressa energètica als contractes elèctrics

D’altra banda, el responsable polític de desenvolupament local ha avançat que s’estan ultimant els detalls de les clàusules socials que han d’incloure els contractes del consistori amb les operadores elèctriques. Güeto afirma que l’equip de govern vol dividir els contractes en lots petits – en funció del que permeti la normativa- per obrir aquestes licitacions a empreses més petites.

Val a dir que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha signat recentment un conveni amb Som Energia, una cooperativa de producció i consum d’energies renovables, per promoure el canvi de model energètic en el que Rubí treballa des de 2011.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Una vuitantena d'inscrits, representants d'empreses i administracions, han rebut informació a la Masia de Can Serra sobre l'autoconsum energètic, en el marc de la 16a jornada tècnica organitzada per Rubí Brilla. Els assistents han pogut resoldre dubtes sobre la nova normativa de l'autoconsum energètic.

Article

La corporació ha reduït en gairebé 300.000 euros la despesa en electricitat gràcies a l’optimització de la potència contractada, la reclamació de factures i projectes com el 50/50, entre d’altres

Article

La compra agregada es base en l'agrupació d’empreses per comprar energia de forma conjunta amb l’objectiu d’estalviar costos i millorar-ne la competitivitat.

Butlletí