Rubí treballa per crear el primer grup de compra conjunta d’energia per a empreses

05/06/2017 - 15:59

La 13na jornada de Rubí Brilla, adreçada a empreses, s'ha centrat en la compra agregada d’energia per abaratir costos.​

El regidor de desenvolupament local, Rafa Güeto, ha explicat que el projecte Rubí Brilla assessorarà les empreses rubinenques interessades en crear un grup de compra conjunta d’energia. A la jornada s’ha presentat l’experiència d’Afrucat, l’associació empresarial de fruita de Catalunya, que des de 2011 està treballant en la compra corporativa d’electricitat.

Una trentena d’empreses s’han inscrit a la jornada en la que es comparteixen experiències i es resolen dubtes sobre diferents temes relacionats amb l’energia. El regidor de desenvolupament local, Rafa Güeto, ha parlat de la importància de la tasca dels ajuntaments per generar canvis de baix a dalt en temes energètics. Güeto ha explicat que un dels objectius d’aquesta jornada és ajudar a la creació d’un grup d’empreses perquè comprin de forma conjunta els serveis energètics que necessiten.

L'Ajuntament inclou clàusules contra la pobressa energètica als contractes elèctrics

D’altra banda, el responsable polític de desenvolupament local ha avançat que s’estan ultimant els detalls de les clàusules socials que han d’incloure els contractes del consistori amb les operadores elèctriques. Güeto afirma que l’equip de govern vol dividir els contractes en lots petits – en funció del que permeti la normativa- per obrir aquestes licitacions a empreses més petites.

Val a dir que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ha signat recentment un conveni amb Som Energia, una cooperativa de producció i consum d’energies renovables, per promoure el canvi de model energètic en el que Rubí treballa des de 2011.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
Els participants havien de fer servir el mínim consum de bateria possible

El segon Ral·li d'Eficiència Energètica es va celebrar en el marc de la Setmana de la Mobilitat. La iniciativa va comptar amb un total de 16 participants, gràcies a l'organització del grup Som Mobilitat.

Notícia

Les 58 empreses del grup tindran energia 100% renovable a preus més barats que l’energia tradicional i rebaixen en 400.000 euros els preus de sortida

Butlletí