Acord per promoure la mobilitat elèctrica a Menorca

05/06/2017 - 12:02

El Consell Insular de Menorca i Nissan, empresa líder en tecnologia i vehicles 100% elèctrics, han signat un memoràndum d’entendiment -MoU per les seves sigles en anglès- per promoure la mobilitat de cero emissions i l’eficiència energètica a l’illa. L’objectiu principal d’aquest acord, que es vehicularà a través del programa “Menorca Smart Island: Energy and Mobility 2020 (MEISEM 2020)”, serà el desenvolupament de noves fórmules que popularitzen els vehicles elèctrics a l’illa, així com projectes per reduir la petjada de carboni al territori.

Per aconseguir-ho, el MoU signat avui preveu nous incentius econòmics i a l’ús, que afavoreixin la introducció del vehicle elèctric entre tots els col·lectius, i accions com el suport al desenvolupament de projectes tecnològics enfocats a la incorporació de fonts d’origen renovable per al consum energètic a Menorca.

El desenvolupament de la infraestrutcura de recàrrega per a vehicles elèctrics és un altre dels grans punts prevists a l’acord. Nissan contribuirà amb la instal·lació de la infraestructura de càrrega necessària, mitjançant el subministrament dels seus equips de càrrega ràpida, dissenyats per la marca nipona i capaços de carregar la bateria de qualsevol vehicle compatible fins a un 80% en tan sols 30 minuts.

Cap a la sostenibilitat

La presidenta del Consell, Maite Salord, ha destacat la importància de l’acord com “una passa cap a una transició en el model energètic de Menorca, en línia amb els grans esforços que dedica l’illa en matèria de sostenibilitat, així com totes les iniciatives encaminades a millorar la relació entre l’activitat socioeconòmica i la conservació dels ecosistemes clau”. Salord també ha posat de manifest el compromís, compartit amb Nissan, d’avançar cap a un model d’illa de cero emissions.

Christian Costaganna, director de Màrketing de Nissan Iberia, ha reafirmat el compromís de Nissan per unir estratègies i crear sinèrgies que ajudin a impulsar un avanç cap a una mobilitat de cero emissions. “Mitjançant aquest acord treballarem colze amb colze en el desenvolupament d’activitats i programes de formació mediambiental i de mobilitat elèctrica, amb l’objectiu final d’augmentar la sensibilització i la consciència mediambiental dels menorquins”.

Costaganna també ha destacat que “si ja és important signar un acord per promoure la mobilitat sostenible, en aquest cas encara és més especial, ja que Menorca està declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO”. Es per aquest motiu que a l’acte d’avui també ha participat un representant d’aquest organisme internacional, Miguel Clüssener-Godt.

Promoció del vehicle elèctric

Nissan també donarà suport a la promoció del vehicle elèctric a l’illa de Menorca mitjançant fórmules de cessió de vehicles i el disseny d’ofertes avantatjoses per a la compra de vehicles elèctrics per part dels residents de Menorca. Així mateix, Nissan i el Consell s’han compromès a treballar conjuntament en el desplegament d’una fórmula de mobilitat de cero emissions en format de vehicle compartit o car-sharing i fomentar el seu ús entre la ciutadania, les empreses i les administracions públiques de l’illa.

D’altra banda, i amb la finalitat de reduir les emissions en la generació elèctrica de l’illa, el Consell i Nissan col·laboraran per potenciar la generació d’origen renovable amb el suport de sistemes d’emmagatzematge. Nissan, mitjançant la seva exclusiva tecnologia Vehículo a la Red (V2G per les seves sigles en anglès) i el desenvolupament dels seus sistemes d’emmagatzematge xStorage, proposa una gestió energètica més eficient que permet emmagatzemar energia de fonts nétes -vehicles i bateries- i tornar-la a la xarxa quan és més necessària, reduint d’aquesta manera la generació de combustibles d’origen fòssil.

Declarada l’any 1993 Reserva de la Biosfera per la UNESCO, l’illa de Menorca dedica grans esforços a implementar polítiques de promoció de la sostenibilitat, així com iniciatives que ajudin a millorar la relación entre l’activitat socioeconòmica i la conservació dels ecosistemes clau que la sustenten. Amb la signatura d’aquest memoràndum, el Consell i Nissan uneixen esforços per reduir la pressió humana i l’impacte ambiental en zones naturals sensibles de Menorca.

Sobre Nissan a Espanya

Nissan compta amb tres centres de producció a Espanya: Barcelona, Àvila i Cantàbria, on fabrica el turisme Nissan Pulsar, la furgoneta NV200 i la seva versió 100% elèctrica e-NV200, i el nou pick-up Navara; i també els camions lleugers NT400/Cabstar i NT500. A més, Nissan Espanya té un centre d’I+D per a motors i desenvolupament de vehicles industrials lleugers, així com centres de recanvi i de distribució. La seu de vendes d’Espanya i Portugal es troba a Barcelona. En total, més de 5.000 persones treballen a Nissan a Espanya i l’any 2016 es van produir 121.200 vehicles. 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Per les carreteres catalanes circulen ja 82.494 vehicles elèctrics, després que l’any 2023 es tanqués amb 20.412 noves matriculacions

Notícia

S'ampliarà la xarxa metropolitana pública actual de 10 a 102 a finals del 2024

Butlletí