Els 17 reptes per a 2030, versió valenciana

Font: Generalitat Valenciana i Levante

01/06/2017 - 09:13

Un estudi adapta a la realitat local els objectius de desenvolupament sostenible fixats per l'ONU Planteja estratègies perquè els municipis avancen en el canvi - La Generalitat, les universitats públiques i 20 entitats analitzen des de la pobresa a la igualtat.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació Manuel Alcaraz ha fet una crida per formar una aliança entre administracions i ciutadania per generar les bases per construir un món millor. Ha sigut durant l'acte de presentació del llibre 'Agenda 2030. Full de ruta per a ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana', publicat per la Direcció General de Cooperació  de la Generalitat Valenciana i que s'ha presentat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Alcaraz ha explicat que, este llibre, pretén ser un instrument pràctic per tal que els ajuntaments puguen adaptar les polítiques públiques als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que han marcat les Nacions Unides. 

Segons el conseller, "per aconseguir el desenvolupament sostenible és fonamental generar aliances i territorialitzar els ODS". En este sentit, destaca el paper dels governs locals que són el primer contacte de la ciutadania amb les administracions. Per això, amb esta publicació "el Consell facilita els ajuntaments la implementació d'estes estratègies en la gestió de les polítiques públiques centrades en les persones i en la millora de l'accés a béns i serveis bàsics", ha dit Alcaraz. 

El llibre 'Agenda 2030. Full de ruta per a ciutats i pobles de la Comunitat Valenciana' s'estructura al voltant de cinc eixos centrals integrats tots ells en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU: el Planeta, les Persones, la Prosperitat, la Pau i les Aliances. Els ODS responen als reptes de garantir una vida digna a les persones, posar fi a la pobresa, lluitar contra les desigualtats, la injustícia i treballar per un desenvolupament sostingut. 

En l'elaboració d'esta guia han participat les cinc universitats públiques valencians així com diferents entitats i agents del sector, entre altres, la Coordinadora Valenciana d'ONGD. La seua presidenta,Trini Blanch, qui també ha participat en l'acte de hui, ha posat en valor estes aliances que "generen grans espais de participació i, per això, hem de construir les seues bases per a fer que el nostre futur siga millor i més sostenible".  

També han intervingut durant la jornada la secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Zulima Pérez; el director general de Cooperació i Solidaritat, Federico Buyolo; la directora general de Transparència i Participació, Aitana Mas; i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

València inicia la seua Capitalitat Verda amb l'objectiu de liderar el futur de la sostenibilitat a Europa

Acte
23/03/2024 - 20:30
Acte
09/04/2024 - 00:00
Presencial i via zoom

Butlletí