La nova edició del «Velèctric» de Reus ofereix una trentena de vehicles elèctrics de prova

25/05/2017 - 09:16

«Velèctric, la mostra del vehicle elèctric» arriba els dies 26 i 27 de maig a la seva segona edició amb la ciutat de Reus posicionada en l’aposta municipal per la mobilitat sostenible.

La regidoria de Medi Ambient i Ocupació de l’Ajuntament de Reus i els concessionaris de cotxes del territori tornen a sumar esforços per acostar els vehicles elèctrics a al ciutadania. Els visitants podran provar una trentena de cotxes, motos i bicicletes elèctriques, i alhora informar-se sobre els seus avantatges. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i CO2, ni sorolls mentre circulen.

«Velèctric» comptarà enguany amb 13 expositors entre concessionaris de cotxes com Renault, BMW, Hyundai, Nissan, Smart, Toyota, Lexus i marques de bicicletes i motos elèctriques com Scutum o Triaverd, entre altres. La mostra incorpora en aquest edició incorporat l’autogas, com una alternativa no contaminant per desplaçar-se que presentarà un dels expositors.

La llista de concessionaris participants a la mostar és: Concessionari Autoxandri, Oliva Motor, Augusta Car, Nikko Center, Autoforum, ITT Autolica, Lexus Tarragona, Patinet.Cat, Scutum, Triaverd, Circutor, Taller Xavi Poblet, i Cicles Sport

La mostra es durà a terme a la plaça de l’Univers, al costat del centre comercial La Fira, empresa col·laboradora de l’esdeveniment. S’iniciarà el divendres 26 de maig a les 17:00h i s’allargarà fins a les 21:00h. El dissabte s’obrirà de 10:00 a 14:00h i de 17:00 a 21:00h.

Un dels principals al·licients de la mostra és que la ciutadania pot provar els vehicles elèctrics. En total es podran provar 17 cotxes, 5 motos, 4 bicis i 2 patinets, durant tot l’horari de la Fira. Es calcula que unes 280 persones tindran la possibilitat de provar-los.

La fira també ofereix un programa d’activitats paral·leles, amb xerrades vinculades a la mobilitat sostenible. Destaquen les d’Albert Bosch, conegut per ser pioner en fer el rally Dakar amb un vehicle elèctric; la organitzada Institut Català d’Energia, sobre els avantatges de desplaçar-se amb vehicles elèctrics; i la que impartiran responsables de l’empresa Circutor, sobre com el vehicle elèctric pot fer de bateria a les llars.

Finalment, l’espai de la mostra també comptarà amb una activitat lúdica gratuïta, el Giracat, amb 5 monocicles elèctrics amb els quals qui ho vulgui podrà provar la destresa i habilitat.

Reus és una ciutat adaptada a la mobilitat elèctrica

Velèctric se suma les actuacions que l’Ajuntament i les empreses municipals han portat a terme en els darrers anys per adaptar la ciutat al vehicle elèctric, d’acord al pla municipal de desplegament del cotxe elèctric. Des de l’any 2014, la ciutat ha incorporat a través de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis la infraestructura de recàrrega elèctrica a tota la xarxa d’aparcaments municipals i en algunes zones en superfície.

El setembre de 2016, amb la incorporació del sistema de càrrega ràpida que permet carregar la bateria d’un cotxe en menys de mitja hora, Reus fa un salt endavant i se situa com a ciutat capdavantera en el desplegament del vehicle elèctric.

Reus disposa ara de 19 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, ubicades en 11 punts de la ciutat que permeten recarregar de manera simultània fins a 26 vehicles elèctrics. Trobem punts de recàrrega a tots els pàrquings municipals: 4 places a la Llibertat i a La Fira Centre Comercial, i 2 places al Carrilet, Baluard, Pastoreta, Passeig Prim, Sant Ferran i Oques; a la plaça del Pintor Fortuny, a tocar de l’accés Llovera del pàrquing de la Llibertat; a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i el recent punt ubicat davant de l’Edifici Tecnoparc.

L’activitat dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics de la xarxa municipal ha crescut exponencialment des de la seva estrena a mitjans de 2014, quan es van registrar 317 recàrregues, l’any 2015 la xifra va pujar fins a 2.060 i el 2016 s’ha tancat amb 4.653 recàrregues que equivalen a més de 47.000 hores. Aquest augment es deu a una major demanda i també a la posada en marxa dels punts de càrrega ràpida.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Per les carreteres catalanes circulen ja 82.494 vehicles elèctrics, després que l’any 2023 es tanqués amb 20.412 noves matriculacions

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Butlletí