SETMANA EUROPEA DE L'ENERGIA SOSTENIBLE 2022

dilluns, 26 setembre, 2022 - 00:00 a divendres, 30 setembre, 2022 - 23:59

Del 26 al 30 de setembre està programada la Setmana Europea de l'Energia 2022coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén conscienciar la societat de la necessitat d'implementar el nou model energètic basat en eficiència energètica, producció d'energia d'origen renovable i el paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model.

A Catalunya, la Setmana de l'Energia està organitzada per l'Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

En un context actual, el consum, la producció i la gestió de l'energia han passat a ser temes clau no només per als països i els governs sinó també per a les empreses i les famílies. És més urgent i important que mai, poder tenir eines per a fer un canvi de relació amb l'energia, que ens permeti ser més sostenibles, més autosuficients i més inclusius i democràtics.

Per tots aquests motius les entitats organitzadores de la campanya d'enguany, volen fer una crida a tots els estaments socials a sumar-se a la transformació verda que ja s'està desenvolupant de manera transversal a Catalunya.

Es proposen una sèrie d'activitats i missatges que els Ajuntaments, les escoles i altres entitats poden organitzar als seus municipis amb el suport de l'ICAEN, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Lleida i la Diputació de Barcelona per a informar, sensibilitzar i promoure actuacions com la rehabilitació energètica dels edificis, la producció d'energia a partir de fonts renovables amb projectes d'autoconsum o de comunitats energètiques locals o la mobilitat sostenible eficient i elèctrica.

Els ajuntaments, les entitats, les empreses es poden adherir a la campanya organitzant l'acció de Portes Obertes, o  promovent altres actuacions que ajudin a apoderar a la ciutadania i també a les empreses, a què se sumin a aquesta transformació que ja està en marxa.


 

Etiquetes: 
Categories: 
Educació ambiental
Energia

Relacionats

Notícia

Sis centres educatius de L’Hospitalet participen en la VIII Marató RE-M de l’Energia. A Granollers el projecte es duu a terme a 5 equipaments municipals.

Notícia

"Premià energia" neix amb l'objectiu de realitzar les accions incloses en el Pla de Transició Energètica Local, com reduir les emissions de CO₂ un 55% el 2030 respecte al 2005 i disminuir la despesa energètica.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí