DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA DESERTITZACIÓ I LA SEQUERA

dissabte, 17 juny, 2023 - 00:00 a 23:59

El 1994, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar aquest dia, per tal de sensibilitzar l’opinió pública respecte la necessitat de cooperació internacional per lluitar contra la desertificació i els efectes de la sequera. També per conscienciar sobre la necessitat de l’aplicació de la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertització, aprovada aquell mateix any. 

 

La terra és d'ella. 

Les sequeres es troben entre les majors amenaces per al desenvolupament sostenible, especialment als països en desenvolupament, però cada vegada més també als països desenvolupats. De fet, les previsions estimen que l'any 2050 les sequeres poden afectar més de tres quartes parts de la població mundial.

El nombre i la durada de les sequeres ha augmentat un 29 per cent des de l'any 2000, en comparació amb les dues dècades anteriors (OMM 2021). Quan més de 2.300 milions de persones ja pateixen estrès hídric, aquest és un gran problema.

Les dones tenen un interès vital en la salut de la terra, però sovint no en tenen control.

A totes les parts del món, les dones s'enfronten a obstacles importants per garantir els drets sobre la terra, que limiten la seva capacitat de prosperar i prosperar.

En moltes regions, continuen subjectes a lleis i pràctiques discriminatòries que impedeixen el seu dret a l'herència i l'accés als serveis i recursos.

I quan la terra es degrada i l'aigua escasseja, sovint les dones són les més afectades.

Enguany, el lema del Dia Internacional contra la Desertificació i la Sequera "La terra és d'ella. Els seus drets" destaca que invertir en l'accés igualitari de les dones a la terra i els actius associats és una inversió directa en el seu futur i el futur de la humanitat. És hora que les dones i les nenes estiguin al capdavant dels esforços mundials de restauració de terres i resiliència a la sequera..


 

Categories: 
Terra

Relacionats

Notícia

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Acte
31/08/2023 - 00:00

Butlletí