La B30 inicia un nou camí per ser un referent del sud d'Europa en la implantació de l'Economia Circular

05/05/2017 - 13:54

L'Associació Àmbit b30 ha posat els fonaments per implementar al seu territori el model d'Economia Circular ampliant així les seves capacitats com a referent industrial i del manufactura avançada del sud d'Europa.

Les bases d'aquest nou repte s'han posat avui a la seu d'ESADECREAPOLIS, a Sant Cugat del Vallès, on ha tingut lloc una nova sessió del cicle Col·loquis B30, que en aquest cas ha tractat sobre l'Economia Circular com a una nova manera d'afrontar el desenvolupament econòmic.

Amb la implementació d'aquesta nova manera de veure l'economia, l'Associació Àmbit B30 es fixa com a objectius millorar els resultats econòmics del territori reduint l'ús de recursos, creant noves oportunitats de creixement i ocupació, prioritzant una utilització coherent dels recursos propis i impulsant la innovació i la competitivitat. Tot plegat, tenint sempre present la reducció dels impactes mediambientals. 

Per al president de l'Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, "això no és paper mullat. El nostre compromís per posar en marxa aquest projecte i implementar-lo al nostre territori és ferm". Segons Monràs "estem davant d'un altra oportunitat per augmentar les possibilitats del territori i que sigui sent referent europeu aplicant aquelles polítiques que ens donin més equilibri entre la producció de bens i serveis generant beneficis i ocupació de qualitat sempre respectant el nostre entorn i pensant també en les generacions futures".  

De la seva banda, per la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, "hem de saber afrontar els reptes globals des dels nostres territoris i fer-ho de manera conjunta", i posar en marxa aquest model d'economia "ens permetrà, per exemple, afrontar conjuntament un dels principals reptes que es presentaran com és el de l'accés a la energia, i si donem prioritat als productes propis, entre d'altres coses, estalviem costos energètics i reduirem l'impacte mediambiental" .   

Pel que fa al lideratge d'aquest nou sistema econòmic, Jordi Hereu, patró de la Fundació Fòrum Ambiental, ha dit "no tenir cap dubte que l'Associació Àmbit B30 té totes les capacitats per ser el referent de l'Economia Circular del sud d'Europa", tot afegint que "el projecte d'economia circular de l'Àmbit B30 és una oportunitat pel territori perquè és un projecte integral, té força, és novedós i està alineat amb l'estratègia europea"

Durant l'acte, Ramon Farreny, de la Secretaria Tècnica del Laboratori d'Ecoinnovació,  ha estat l'encarregat de donar a conèixer quines han de ser les bases aquest projecte pronunciant la conferència Els beneficis de l'Economia Circular i per on començar.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí