SETMANA DE LA NATURA A CATALUNYA

dissabte, 1 juny, 2019 - 00:00 a diumenge, 9 juny, 2019 - 23:59

 

Què és?

La Setmana de la Natura és una campanya dirigida a promoure activitats a tot Catalunya per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la nostra natura i el nostre territori.

Quan és?

La Setmana de la Natura tindrà lloc entre l'1 i el 9 de juny del 2019 i promourà l’organització d’activitats arreu de Catalunya per viure la Terra i conscienciar la societat de la necessitat de conservar la natura i el territori.

A qui implica?

A tothom, perquè tots podem actuar per la natura. Durant la setmana hi haurà activitats per als més joves i fins als més grans.

Qui l’organitza?

La Setmana de la Natura és una iniciativa conjunta de la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC) i la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT). La XVAC i la XCT són dues xarxes d’entitats sense ànim de lucre i de referència en el món de la conservació de la natura i del voluntariat ambiental a Catalunya, i compten amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social “la Caixa”.

Coordinada des de la Xarxa de Custòdia del Territori (XCT) i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya (XVAC), la Setmana de la Natura és una campanya que té com a objectiu afavorir que la gent conegui la natura, hi connecti i la visqui, per prendre consciència de la necessitat de tenir-ne cura.

Per aconseguir-ho es podrà participar a centenars d’activitats a la natura i per la natura, arreu de Catalunya. Les ONG ambientals són les impulsores de la Setmana de la Natura però també museus, escoles, administracions...

Les activitats que conformen la Setmana de la Natura són molt diverses: restaurar un bosc de ribera i plantar espècies autòctones, treure espècies exòtiques invasores, recollir brossa d’una platja, un taller de cuina amb productes ecològics i de proximitat... Aquí és on els diversos actors us podeu implicar introduint a la nostra web la vostra activitat ambiental! Fareu la setmana de la natura encara més gran i nosaltres us ajudarem a visibilitzar la vostra activitat.

En els propers mesos totes els implicats aniran penjant les seves activitats a la nostra web, on les podeu trobar agrupades per categories i per localització. Visiteu-nos a  www.setmananatura.cat

Us hi esperem!


 

 

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Article

Del 22 al 28 d'abril d'aquest 2024 se celebra a Catalunya la Setmana Sense Soroll que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la difusió, sensibilització i l’educació ambiental, amb l’objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control, així com impulsar la col·laboració entre administracions amb diferents responsabilitats i/o competències en la matèria.

Butlletí