L'Agenda del Dia Mundial de l'Aigua

L’ACA impulsa un web on s’aglutinen totes les activitats per al Dia Mundial de l’Aigua organitzades per administracions i entitats.
24/02/2017 - 20:50

 

Coneixeu L'AGENDA DEL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA

L’aigua és un bé bàsic i indispensable per garantir la vida de les persones i dels éssers vius que ens envolten. Des de 1993, les Nacions Unides han designat el 22 de març com el Dia Mundial de l’Aigua per fer pedagogia al voltant de la importància i els aspectes que incideixen directament en la qualitat, la disponibilitat o l’escassetat d’aigua.

L’Agència Catalana de l’Aigua, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona aprofita el Dia Mundial de l’Aigua 2017 per crear l’Agenda de l’Aigua, un espai web que s’erigeix com a punt de trobada per compartir i aglutinar totes les activitats i iniciatives que les administracions i entitats organitzen al voltant d’aquesta celebració.

El teu consum real d’aigua

Aquest portal disposa també d’un apartat –El comptador de l’aigua- on de manera personalitzada pots calcular la teva petjada hídrica en funció dels teus hàbits d’higiene (aigua que gastes quan et dutxes, et rentes les dents o t’afeites) i dels aliments que acostumes a consumir en els diversos àpats del dia. El resultat que obtinguis el podràs comparar amb el de la resta de paísos del món.

L’agència, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, organitza diverses activitats amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de l’aigua i de fer-ne un consum responsable. Per segon any consecutiu, convoca un concurs a través de la xarxa social Instagram on els ciutadans poden aportar la seva visió personal de l’aigua publicant fotografies amb l’etiqueta

També hi ha previstes altres activitats destinades a conèixer els hàbits de consum d’aigua de la ciutadania mitjançant l’Experiment de l’aigua, una iniciativa interactiva que properament s’anunciarà i que no deixarà indiferent a ningú.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Article

El primer pas per estalviar aigua és saber quanta en consumeixes. Amb aquest interactiu us ensenyem a fer-ho en molt pocs passos.

Butlletí