La Diputació de Tarragona millora l'entorn dels parcs naturals de la demarcació a través de plans d'ocupació

14/02/2017 - 13:51

Aquests projectes proporcionen feina i formació a persones en situació d'atur. Actualment s'estan realitzant tasques de manteniment i millora a la Serra del Montsant, al Paratge de Poblet i al Delta.

La Diputació de Tarragona treballa en l'actualitat en la millora i manteniment de l'entorn de la Serra del Montsant, el Delta de l'Ebre i el Paratge de Poblet i ho fa contractant a persones en situació d'atur, mitjançant els Plans d'Ocupació dels Parcs Naturals. Amb aquests i d'altres projectes d'ocupació temporal, a més de millorar aquests espais, es pretén potenciar l'ocupabilitat al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i oferir als participants feina, formació i noves capacitacions professionals.

Les persones contractades pels Plans d'Ocupació dels Parcs Naturals fan tasques de millora i manteniment en aquests espais. A través dels projectes vigents, en l'actualitat es treballa a laSerra del Montsant en una nova canalització exterior a les basses de Mas Roger (Cabacés) per millorar l'hàbitat d'amfibis i rèptils i en la reconstrucció de la Font Vella de la Vilella Alta. D'altra banda, al Delta de l'Ebre es fan tasques de reparació i manteniment de les infraestructures del Parc, es netegen les gàbies, basses i aquaris, i es senyalitzen les zones de nidificació, mentre que al Paratge de Poblet, es treballa en l'arranjament de senders; en el condicionament de pistes forestals, i en l'adequació de murs de pedra seca, entre d'altres.

Actualment, hi ha 9 persones contractades a través dels Plans d'Ocupació dels Parcs Naturals que treballen en aquests tres projectes, als que s'hi han de sumar altres 3 que van participar en les tasques de millora de la Cova de les Avellanes, Parc Natural dels Ports, que van finalitzar al desembre.

Pla de Foment de l'Ocupació

Aquests projectes formen part del Pla de Foment de l'Ocupació que impulsa la Diputació anualment. Dins d'aquest Pla també s'inclouen els 10 Plans d'Ocupació Comarcals que proporcionen feina a 50 persones a l'any i que donen resposta, mitjançant un conveni amb els Consells Comarcals, a les necessitats dels municipis del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.A més, també engloba altres projectes que es realitzen de forma puntual durant l'any, com el Pla d'Ocupació de Suport als Centres d'Educació Especial i el Pla d'Ocupació Agents Dinamitzadors dels Jocs 2018, que s'estan duent a terme en l'actualitat.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Aquesta unitat policial especialitzada ha dut a terme 200 accions en pro de la natura en un mes i mig.

Notícia

Surten a licitació la redacció dels plans de gestió de l’Anella Verda, la renaturalització del riu Francolí i del litoral

Notícia

La campanya d’educació i sensibilització ambiental se centra aquest estiu al nucli de la Pineda.

Butlletí