Els Dibuixos dels nens i nenes de Badalona ajuden a promoure una mobilitat sostenible

20/01/2017 - 12:09

La iniciativa vol reduir l’ús del cotxe i aposta pel transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta per a una ciutat més saludable i segur.

La regidoria d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona ha promogut la campanya “Per una mobilitat sostenible, per una Badalona més saludable i segura”. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de canviar els hàbits cap a una mobilitat sostenible.

La campanya, que es desenvolupa durant tot el mes, compta amb la col·laboració de l’empresa JCDecaux, especialitzada en publicitat exterior, i consta de diferents elements de comunicació repartits als carrers de Badalona amb eslògans o frases publicitàries relacionats amb una mobilitat més sostenible, saludable i segura.

Un dels atractius i peculiaritats de la campanya és que les il·lustracions i els dibuixos els van fer nens i nenes durant el passat 22 de setembre amb motiu del Dia Sense Cotxes, així com amb posteriors aportacions d’alumnes de l’Escola López Torrejón durant la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2016.

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha incidit en la necessitat de reduir l’ús excessiu del vehicle privat per a disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica que són un perill per a la salut. En aquest sentit, ha afegit que “aconseguir una Badalona saludable i segura passa per una mobilitat urbana més sostenible, basada en el transport públic, mitjans no contaminants i l’augment dels desplaçaments a peu o bicicleta”. El regidor s’ha mostrat optimista perquè “els nens i les nenes que van participar en la campanya del Dia Sense Cotxes tenen molt clar que volen una ciutat amb més espais públics per a les persones i un ús massiu dels patinets i les bicicletes”.

Segons l’Enquesta sobre Serveis Municipals a Badalona, donada a conèixer el passat 17 gener, un 74,4 per cent dels badalonins estan molt o força d’acord al fet que es portin a terme polítiques de foment de l’ús de la bicicleta per a desplaçar-se dins de la ciutat.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Article

Comença a funcionar el servei públic de bicicletes de lloguer, "AMBici", a Santa Coloma de Gramenet i Badalona. 

Article

PFB ha finalitzat la instal·lació de 396 plaques fotovoltaiques al teulat principal del centre funerari badaloní que permetran un estalvi d’un 35 % a la factura elèctrica

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Butlletí