DIA MUNDIAL DE LA VIDA SILVESTRE

diumenge, 3 març, 2024 - 00:00 a 23:59

El World wildlife day és una oportunitat per celebrar les moltes, belles i variades formes de la fauna i flora silvestres i de donar a conèixer la multitud de beneficis que ofereix la conservació de la natura a la gent. Alhora, el dia ens recorda la urgent necessitat d'intensificar la lluita contra els crims contra la fauna, que suposa importants impactes econòmics, ambientals i socials.

La vida silvestre té un valor intrínsec i contribueix als aspectes ecològics, genètics, socials, econòmics, científics, educatius, culturals, recreatius i estètics de desenvolupament sostenible i el benestar humà. Per aquestes raons, tots els Estats membres, el sistema de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals, així com de la societat civil, les organitzacions no governamentals i els particulars, estan convidats a observar i participar en aquesta celebració global de la vida silvestre. Les comunitats locals poden tenir un paper positiu per ajudar a frenar el comerç il·legal de vida silvestre.

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #DiadelaNatura #Natura #worldwildlifeday #WWD2024

Les associacions funcionen a gran escala o impliquen uns quants nens o una escola, treballant a la seva comunitat local per provocar canvis i promoure la sostenibilitat. Significarà moltes coses per a persones diferents, amb cadascun d'aquests significats vàlids. Per a alguns, podria ser organitzar una venda escolar en benefici d'un grup de conservació, per a altres podria estar penjant fotografies en línia o pintant quadres per conscienciar sobre les espècies en perill d'extinció. Podria ser en destacar les associacions de les OIG que ja estan mobilitzant milers de persones en la recerca d'objectius globals. En tots els casos, hi ha una resposta a la pregunta: quin paper teniu en la conservació de la vida salvatge?

Més informació a wildlifeday.org

 


 

Categories: 
Biocombustibles
ODS13. Acció climàtica
ODS15. Vida d'ecosistemes terrestres

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

El projecte “LLIGAMS, teixint natura amb la societat” de Sàmara Natura, guanya la 4a edició del Premi “Natura i Societat” promogut per la Fundació Privada Girbau

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Butlletí