DIA MUNDIAL DE LA NATURA

diumenge, 3 març, 2019

El Dia Mundial de la Natura (World wildlife day) és una oportunitat per celebrar les moltes, belles i variades formes de la fauna i flora silvestres i de donar a conèixer la multitud de beneficis que ofereix la conservació de la natura a la gent. Alhora, el dia ens recorda la urgent necessitat d'intensificar la lluita contra els crims contra la fauna, que suposa importants impactes econòmics, ambientals i socials.

La vida silvestre té un valor intrínsec i contribueix als aspectes ecològics, genètics, socials, econòmics, científics, educatius, culturals, recreatius i estètics de desenvolupament sostenible i el benestar humà. Per aquestes raons, tots els Estats membres, el sistema de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals, així com de la societat civil, les organitzacions no governamentals i els particulars, estan convidats a observar i participar en aquesta celebració global de la vida silvestre. Les comunitats locals poden tenir un paper positiu per ajudar a frenar el comerç il·legal de vida silvestre.

La diada serveix per explicar quines accions es desenvolupen i es recomana fer servir les xarxes socials (Twitter, Facebook, Instagram...) i el hashtag / paraula clau #DiadelaNatura #Natura #worldwildlifeday #WWD2019

La Secretaria de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES) i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), que treballen conjuntament per facilitar la celebració mundial del Dia Mundial de la Vida Silvestre de les Nacions Unides 2019 (3 ​​de març) va anunciar que el tema del dia 2019 seria: "La vida sota l'aigua: per a la gent i el planeta".

El Dia Mundial s'orienta estretament amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 14: La vida per sota de l'aigua, que se centra en les espècies marines, i serà una oportunitat per ressaltar els problemes i valors crítics de la vida silvestre marina a la nostra vida quotidiana. L'ocasió també celebrarà iniciatives reeixides per conservar i gestionar de forma sostenible aquestes espècies i ampliar el suport per a futures iniciatives.

Més informació a wildlifeday.org


 

Categories: 
Biodiversitat

Relacionats

Acte
16/01/2019 - 14:43
Sala d'exposicions temporals del Museu de Ciències Naturals de Barcelona
Entrevista

Apassionada per la natura i amant de l’art, Aurora Serra és enginyera agrícola, i es defineix com a dinamitzadora i formadora en agricultura. És membre de la Cooperativa Tarpuna i participa a la xarxa agroecològica dels barris de muntanya de Barcelona.  Parlema amb Aurora Serra arrel de la celebració de l’Aplec d’agricultura urbana de Barcelona que arriba a la seva sisena edició, i que aquest any està dedicat a la biodiversitat a la ciutat.

Butlletí