Es convoquen els Premis d'Excel·lència Energètica 2017

02/01/2017 - 16:53

Aquests guardons reconeixen les empreses i institucions que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica i el foment de les energies renovables.

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat l’edició del Premis d’Excel·lència Energètica de l’any 2017. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer les empreses i institucions que hagin dut a terme actuacions remarcables en el camp de l’estalvi, l’eficiència energètica, el foment de les energies renovables, les noves tecnologies energètiques, que des d’avui podran presentar la seva candidatura.

Enguany, la convocatòria dels Premis s’emmarca en la voluntat de la Generalitat de Catalunya d’avançar en la transició energètica i impulsar un nou model d’energia neta, basat en l’eficiència energètica, les energies renovables i la generació distribuïda. Es pretén fomentar l’apoderament del ciutadà, que li ha de permetre jugar un paper central, tot passant d’ésser únicament consumidor a ser també generador i gestor de l’energia.

Modalitats

En aquesta edició, els premis incorporen una modalitat específica per a la mobilitat elèctrica, per reconèixer la iniciativa més significativa en aquest sentit. La Generalitat considera la mobilitat elèctrica un factor decisiu tant per a la transició cap a un nou model energètic, més eficient i sostenible, com per a la millora de la qualitat de l’aire.

Els Premis d’Excel·lència Energètica 2017 es dividiran en les següents modalitats:                      

 1. Actuació. Es distingirà l’empresa o entitat que hagi dut a terme una instal·lació o actuació significativa en l’àmbit de l’estalvi, l’eficiència o la diversificació energètica i/o l’aprofitament de les energies renovables.
   
 2. Àmbit local. Es reconeixerà l’ens local que hagi realitzat l’actuació més destacada en la millora de l’eficiència energètica o l’aprofitament d’energies renovables en el seu àmbit territorial.
   
 3. Renovació energètica d’edificis. Dirigit a empreses, entitats públiques o privades o ens locals. Pretén distingir l’actuació més destacada en l’àmbit de l’eficiència energètica o les energies renovables en la renovació energètica d’edificis. 
   
 4. Mobilitat elèctrica. Per a l’empresa o entitat que hagi desenvolupat una actuació significativa en aquest àmbit.
   
 5. Sensibilització. Es reconeixerà l’empresa o entitat que hagi destacat per les seves actuacions de difusió i conscienciació en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència
  energètica i/o les energies renovables.
   
 6. Internacionalització. Té per objectiu premiar l’empresa o entitat que hagi desenvolupat una actuació amb projecció internacional en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica i/o les energies renovables.
   
 7. Trajectòria. Està destinat a persones, empreses o entitats que hagin mantingut una activitat continuada i de referència en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica i/o de les energies renovables.
   

Presentació de candidatures

El període per a la presentació de candidatures és obert i finalitzarà el proper 3 de febrer. Les sol·licituds s’han de presentar segons el model normalitzat que estarà a disposició dels  interessats al portal Tràmits de la Generalitat de Catalunya, a la pàgina web de l’ICAEN  i al Canal Empresa.

Poden aspirar als premis totes aquelles empreses i entitats que hagin treballat en les modalitats previstes sempre que la seva activitat, resultat o benefici es desenvolupi o s’apliqui a Catalunya, i que hagin desenvolupat o dut a terme els projectes durant l’any 2016 (amb l’excepció del premi a la Trajectòria).

Les propostes seran avaluades per un jurat amb representació del àmbits de l’energia, de l’empresa i de la universitat.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Pactes verds en temps de pandèmies s’ha redactat i actualitzat en aquest context complex, inquietant, incert i, per a algunes persones, dramàtic. La seva intenció neix de la certesa que, tot i viure en un moment d’intersecció d’emergències (sanitària, climàtica, ambiental, feminista, etc.) i de restriccions de tot tipus (confinaments totals, parcials, perimetrals, tancaments sectorials, tocs de queda, etc.), cal no ser meres espectadores del futur que ha de venir. Aquesta publicació de l'Observatori del Deute per la Globalització, escrita per Alfons Pérez, és una crítica al GreenNewDeal i vol crear consciència crítica de cara als reptes globals del segle XXI. Es pot aconseguir de manera gratuita a la web de l'ODG.

Article
L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’aplicació ECOPlay permet crear-se un usuari i desbloquejar nous reptes a mesura que s’avança en el joc. FOTO: Projecte FEEdBACk

L’app ECOPlay  promou l’estalvi energètic de manera lúdica. El joc està obert a la ciutadania i qualsevol persona es pot donar d’alta i pot jugar des de qualsevol lloc, en qualsevol moment. Els i les participants accediran de forma progressiva a diferents continguts i reptes que posaran a prova els seus aprenentatges, nivell d’atenció i els seus hàbits energètics quotidians.

Article

El Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha convocat avui una línia d’ajuts dotada amb 43,8 milions d’euros per a la rehabilitació energètica d’edificis. ​

Butlletí