La Diputació de Tarragona impulsa millores en tres indrets emblemàtics del Parc Natural dels Ports

14/01/2017 - 13:13

La carretera i el mirador del Mont Caro i la casa de la Cova Avellanes són els tres espais. El Mont Caro, que amb 1.441 metres és el punt geogràfic més alt de les Terres de l'Ebre i del conjunt de la demar.cació, llueix destacades millores al seu mirador, un indret que anualment acull unes 250.000 persones atretes per les magnífiques vistes que ofereix.

Els treballs de remodelació d'aquest espai ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona. Aquesta institució també ha cofinançat els treballs de millora de la carretera que du al Mont Caro i de la casa de l'àrea recreativa Cova Avellanes, una col·laboració que en conjunt suma gairebé 140.000 euros. Totes tres millores augmenten l'atractiu d'aquest emblemàtic indret ebrenc i en fan més còmode l'accés i ús turístic. Una mostra de l'atracció que genera els Ports és el fet que, en la propera edició, una etapa de la Volta a Catalunya arribarà al cim del Mont Caro.

La inauguració del nou espai del mirador ha tingut lloc aquest dimecres al matí, en un acte encapçalat pel president de la Diputació, Josep Poblet, acompanyat de representants d'aquesta i de la resta d'institucions i entitats que n'han cofinançat els treballs: Joan Josep Malràs, diputat de la Diputació i president de la Junta Rectora del Parc Natural dels Ports; Francesc Artur Gas, alcalde de Roquetes; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Xavier Pallarés, delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre; el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu; els diputats de la Diputació de Tarragona Imma Costa, Álvaro Gisbert i Salvador Ferré, i Enric Dalmau, director de l'Àrea de Negoci de CaixaBank a les Terres de l'Ebre. Tots ells també han visitat la carretera del Mont Caro a la casa de l'àrea recreativa Cova Avellanes.

El mirador del Mont Caro està constituït per una plataforma de fusta a la que s’hi arriba per una passarel·la accessible per a persones amb mobilitat reduïda. El mirador es complementa amb senyalització interpretativa adaptada per a invidents. Hi ha una zona d’estacionament per a sis vehicles a 150 m i una plaça específica per a persones amb mobilitat reduïda al costat del mirador. La Diputació hi ha col·laborat amb 20.000 euros. Pel que fa a la carretera del Mont Caro, la Diputació de Tarragona hi ha aportat maquinària i personal per a les tasques de remodelació, una aportació quantificada en 50.000 euros. I quant a la casa de l'àrea de la Cova Avellanes, la Diputació hi ha aportat 68.730 euros a través de dos plans d'ocupació (2015 i 2016) i l'adquisició i instal·lació de plaques solars en aquest indret.

Els representants institucionals, al mirador del Caro. Font: Diputació de Tarragona


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Article

L’actuació, finançada amb fons Next Generation, incorpora accions com el condicionament de passejos ombrats, la creació d’una bassa naturalitzada, l’estabilització de talussos i la millora de la vegetació, amb la plantació de 178 arbres i més de 2.000 plantes

Notícia

L’Ajuntament de Sitges comença l’adequació del primer parc climàtic amb l’objectiu de generar espais exteriors que proporcionin confort tèrmic, punts d’aigua i seients, com a primeres passes per adaptar l’espai urbà sitgetà al canvi climàtic

Butlletí