El calendari del Delta del Llobregat dedica l'any 2017 als ocells en vol

04/01/2017 - 12:39

El tradicional calendari del delta del Llobregat dedica l’any 2017 als ocells en vol, grans i petits, estivals, sedentaris i hivernants, que solquen els nostres cels. 

L’any 1992, el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament del Prat va iniciar l’edició d’aquest calendari. Aquell any encara no s’havien sanejat les aigües ni les platges; els canals i el riu eren clavegueres a cel obert; no existien espais naturals visitables, ja que la majoria continuaven en mans privades i hi havia grans incerteses sobre la seva supervivència. Calia, per tant, desvetllar l’interès públic sobre la importància dels valors naturals del delta i estimular-ne la valoració social i conservació.

Una col·lecció d’imatges excel·lents

El calendari ha contribuït a aquests objectius des d’aleshores, tot llegant-nos una col·lecció d’imatges excel·lents que demostren que el delta continua sent una font inesgotable de bellesa, propera i accessible.

Trobareu calendaris als taulells d'edificis municipals com les oficines del c. del Centre i del c. Major, Casa de la Vila, centres cívics i Porta del Delta.

Més de 200 alumnes han participat aquesta tardor en l’anellament d’ocells

Com a celebració dels 30 anys d’Educació Ambiental al Prat, aquesta tardor s’han programat als Espais Naturals del Riu (estany de Cal Tet)  unes sessions d’anellament per als nens i nenes de les escoles del Prat. 

Han estat més de 200 alumnes de les escoles Charles Darwin, Josep Tarradellas, Jaume Balmes i Mare de Déu del Carme que han pogut conèixer de primera mà com es fa l’anellament científic d’ocells. 

L’anellament és com el DNI dels ocells i permet estudiar les rutes migratòries i els indrets on els agrada estar en determinades èpoques de l’any. A més del procediment d’anellament, que és una tècnica no perillosa per a les aus, els alumnes han observat com es prenen les mesures biomètriques i adquireixen coneixements sobre la muda de les plomes o la morfologia del bec, que s’adapta a diferents aliments de les aus. En acabar l’activitat alguns alumnes han tingut l’oportunitat d’alliberar un ocell. 

Aquesta activitat s’emmarca en un  programa d’educació ambiental en què enguany participen més 500 alumnes de 12 escoles de la ciutat. 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatEl Prat de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Prat de Llobregat posa en marxa la campanya 'Objectiu 90' per fer front a la sequera. L'acció de sensibilització busca engrescar la ciutadania a sumar-se a un nou repte per estalviar aigua amb petits gestos quotidians.

Article

MENJA, ACTUA, IMPACTA et proposa un viatge de descoberta dels efectes de la nostra manera de menjar i de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Butlletí