L’enllumenat nadalenc del Vendrell evita la contaminació lumínica i estalvia energia

16/12/2016 - 11:54

En la instal·lació d’aquesta il·luminació s’han tingut en compte diferents aspectes per evitar la contaminació lumínica i per aconseguir un estalvi d’energia.

El passat divendres 2 de desembre va tenir lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc al Vendrell, que omple de llum i color diferents entrades i carrers del municipi per reforçar el caràcter festiu d’aquesta època de l’any i per contribuir a la dinamització de l’activitat comercial.

En la instal·lació d’aquesta il·luminació, des de la Regidoria d’Enllumenat Urbà i Eficiència Energètica s’han tingut en compte diferents aspectes per evitar la contaminació lumínica i per aconseguir un estalvi d’energia. Per aconseguir aquests objectius, per una banda, s’han estudiat les ubicacions de l’enllumenat per tal no fer intrusió lumínica a l’interior de les llars i per no alterar el medi de l’entorn. I, per una altra banda, s’ha fet ús de noves tecnologies per crear enllumenats més eficients, com poden ser els llums LED o fils lluminosos, els quals tenen un impacte ambiental reduït i suposen un consum d’energia inferior, sense que això repercuteixi en la qualitat final de l’enllumenat.

Des de la regidoria també es vol agrair la col·laboració, un any més, de les diferents urbanitzacions i entitats del municipi pel que fa a la participació i a la realització de l’enllumenat nadalenc.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix Penedèsel Vendrell
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Entre els objectius del nou servei, destaquen la voluntat de liderar, des d’un model mancomunat i compartit, les polítiques en matèria de prevenció d’incendis i una gestió forestal sostenible, posant en valor el patrimoni natural i desenvolupar nous models energètics renovables i menys depenents dels combustibles fòssils. 

Notícia

Es tracta de sis fanals intel·ligents que podrien contribuir a l’estalvi d’entorn el 70 per cent del consum energètic.

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Butlletí