Caixes niu als parcs metropolitans

AMB

07/12/2016 - 09:03

Hi ha instal·lades 200 caixes niu per ocells i 30 per a ratpenats.

Actualment als parcs metropolitans hi ha ubicades prop de 200 caixes niu per a ocells i una trentena per a ratpenats; ajuden a mantenir la biodiversitat quan hi ha una manca important d'arbres vells o roques amb cavitats naturals. Afavorir la presència d'ocells insectívors i de ratpenats és important perquè funcionen com a limitadors de mosquits i ajuden al control de plagues.

Les caixes niu es controlen per saber si estan ocupades. El seguiment es fa per diferents vies: a través de les activitats de la Jugatecambiental, mitjançant entitats ambientals o bé amb la participació de centres educatius propers al parc.

Recentment també s'han instal·lat 10 caixes niu per a ocells al jardí de l'AMB i dues per a ratpenats, i s'estan planificant més instal·lacions en altres parcs metropolitans.

Aquestes actuacions formen part del Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans, que l'AMB està elaborant i que definirà, entre d'altres, les línies de treball per afavorir la presència de fauna als parcs així com l'estratègia d'educació ambiental i participació per promoure la vinculació de les persones amb la conservació del seu entorn natural més proper. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Article

Es tracta d’una prova pilot impulsada per l'Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona a través del projecte GiroNat.

Article

L’aplicació per registrar, organitzar i compartir observacions d’animals i plantes s’actualitza amb l’objectiu de ser més accessible i promoure la ciència ciutadana a la ciutat.

Butlletí