Caixes niu als parcs metropolitans

AMB

07/12/2016 - 09:03

Hi ha instal·lades 200 caixes niu per ocells i 30 per a ratpenats.

Actualment als parcs metropolitans hi ha ubicades prop de 200 caixes niu per a ocells i una trentena per a ratpenats; ajuden a mantenir la biodiversitat quan hi ha una manca important d'arbres vells o roques amb cavitats naturals. Afavorir la presència d'ocells insectívors i de ratpenats és important perquè funcionen com a limitadors de mosquits i ajuden al control de plagues.

Les caixes niu es controlen per saber si estan ocupades. El seguiment es fa per diferents vies: a través de les activitats de la Jugatecambiental, mitjançant entitats ambientals o bé amb la participació de centres educatius propers al parc.

Recentment també s'han instal·lat 10 caixes niu per a ocells al jardí de l'AMB i dues per a ratpenats, i s'estan planificant més instal·lacions en altres parcs metropolitans.

Aquestes actuacions formen part del Pla de millora de la biodiversitat dels parcs i platges metropolitans, que l'AMB està elaborant i que definirà, entre d'altres, les línies de treball per afavorir la presència de fauna als parcs així com l'estratègia d'educació ambiental i participació per promoure la vinculació de les persones amb la conservació del seu entorn natural més proper. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

El 4rt Pla de Sostenibilitat del Zoo es basa en una diagnosi detallada dels metabolismes ambientals i elabora més de 170 propostes de millora. El Pla estableix 5 grans objectius, emmarcats el els ODS: Biodivers; Eficient; Influent; Participat i Cohesionat; i Conscient.

Article
El camí finalitza a la platja de Vilanova i la Geltrú

El camí finalitza a la platja de Vilanova i la Geltrú

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es compromet a inventariar i arranjar progressivament els camins ramaders del municipi, apostant pel Camí Ramader de Marina que actualment està arranjant l'entitat vilanovina Garraf Coopera.

Article

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha fet els primers passos per a la recuperació social, ecològica i paisatgística del riu Tenes. El projecte, una de les prioritats de l’equip de govern per aquesta legislatura, consisteix a restaurar i conservar el riu i el seu entorn i, a la vegada, integrar aquest espai fluvial en un conjunt dedicat a l’esport i al lleure que sigui respectuós amb el medi ambient.  El 2021 s’obrirà un procés participatiu perquè la ciutadania decideixi com ha de ser l’espai fluvial.

Butlletí