Transparència aplicada a la gestió energètica a Mollet del Vallès

29/11/2016 - 16:23

En el marc de la política de transparència, l'Ajuntament de Mollet del Vallès ha inclòs un apartat sobre la gestió energètica al portal de transparència municipal.

L'Ajuntament de Mollet del Vallès s'adhereix a l'anomenat Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses l'1 de novembre de 2008, amb el compromís de reduir fins a l'any 2020 les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) en més d'un 20% i augmentar l'eficiència energètica un altre 20%, al seu territori municipal i dins dels seus àmbits competencials. Aquest compromís es desenvolupa mitjançant dos instruments: un inventari d'emissions per conèixer la situació de partida, prenent com a referència el primer any amb dades completes (2005), i un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), elaborat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la participació dels serveis municipals. L’any 2015 la ciutat de Mollet del Vallès va ser guardonada amb el premi European Green Leaf, de la Comissió Europea, el qual reconeix el compromís amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible de ciutats mitjanes europees d’entre 20.000 i 100.000 habitants.   

La informació del portal de transparència sobre gestió energètica inclou:

- Resum sobre els antecedents en política energètica i de canvi climàtic.

- Consum energètics municipals anuals i mapes del consum energètic i la despesa energètica municipal.

- Dades i mapa d'indicadors energètics municipals.

- Generació d'energia solar.

- Dades de consum i gestió de l'enllumenat públic.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

L'Escola Municipal del Treball, l'Institut Antoni Cumella, l'Escola Municipal Salvador Llobet, l'Escola Salvador Espriu i el Cinema Edison de Granollers ja s'escalfen amb calderes alimentades per biomassa, amb estella procedent de boscos de proximitat. Aquest fet és possible gràcies a la construcció de la xarxa nord de calor que proporciona calefacció i aigua calenta sanitària i que substituirà el gas natural. 

Article
Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Material d'una xarxa de calor. Font: Expobiomassa

Durant els darrers 3 anys, l’Ajuntament de Granollers ha participat en el projecte Thermos, projecte de recerca finançat pel programa Horitzó 2020 de la Unió Europea. El projecte ha permès la creació d’una eina que permet planificar i optimitzar xarxes de distribució de calor en entorns urbans, a partir de dades en format GIS.

Article

La quarta edició de la campanya 'Connecta't a l'estalvi energètic' continua desenvolupant tot un seguit d'accions per ajudar a santfeliuencs i santfeliuenques a reduir el consum d'energia, i a estalviar en les factures de subministraments. Un servei que, amb la darrera pujada del preu del subministrament elèctric, pot suposar una ajuda per a moltes famílies del municipi. 

Butlletí