Un panell electrònic analitza els nivells de contaminació i soroll ambiental a diversos centres educatius

29/11/2016 - 16:00

La informació que mostra el panell permet fer el seguiment dels nivells de diòxid de carboni, partícules en suspensió i soroll existents en el carrer, on s'han instal·lat diferents sensors. Al web www.liquens.cat es pot accedir a la mateixa informació que mostra el panell. 

L'Ajuntament de Viladecans ha instal·lat a l'IES de Sales un panell amb informació en temps real de la qualitat de l'aire i dels nivells de soroll. 

Els professors de l'Institut estan treballant aquesta informació amb els alumnes per analitzar la qualitat de l'aire i el soroll que tenen a la porta de l'Institut i conèixer els seus efectes sobre la salut de les persones. D'altra banda, l'Ajuntament està organitzant diferents tallers i visites amb veïns i veïnes. 

La principal causa de contaminació és el trànsit rodat, els vehicles a motor que emeten diòxid de nitrògens i partícules i que al seu pas van aixecant les partícules del terra contaminant l'aire que respirem. 

L'Escola Pins del Vallès i Col Favà de Sant Cugat del Vallès també disposen d'aquest visor.

Un repte d'àmbit metropolità

A l'Àrea Metropolitana de Barcelona els nivells de contaminació de l'aire per diòxid de nitrogen i per partícules en suspensió són superiors als nivells admissibles que fixa la normativa vigent, amb un risc d'afectació a la salut humana i el medi ambient. Viladecans forma part de la Declaració de zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric del Pla d'actuació per a la millora de la qualitat de l'aire de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Municipis Metropolitans per a la Lluita contra la Contaminació Atmosfèrica. 

Què és Líquens?

Líquens és una eina que mesura i informa sobre la qualitat ambiental del teu entorn, en temps real. Incorpora uns sensors fiables i un panell ambiental a peu de carrer amb una visualització clara i atractiva. Tant via app, com web, com amb els tallers als ciutadans, anima a participar i implicar-se en la millora de la qualitat ambiental.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí