El món de l'hort i els productes de proximitat, a les biblioteques del Baix Llobregat

Diputació de Barcelona

09/11/2016 - 16:20

"De l'hort a la biblioteca" és una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona que vol donar a conèixer els productes de proximitat i temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. 

Aquest projecte va néixer a la biblioteca de Sant Boi de Llobregat, guanyadora del Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes el 2014, i s'ha fet extensiu a un total de 13 biblioteques dels municipis de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat.

Des del passat setembre, ja s'han programat una quinzena d'activitats (exposicions, clubs de lectura, tallers de tast i cuina, xerrades...) per apropar la ciutadania a una vida i una dieta més saludables, i alhora aprofitar els productes de proximitat. "De l'hort a la biblioteca" també ofereix consells i recursos per cultivar un hort urbà i instruccions sobre les millors receptes per elaborar amb productes de la terra.

Les properes activitats que es duran a terme en el marc del cicle "De l'hort a la biblioteca" són:

  • 5 de novembre a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat: Taller ‘El cultiu dels germinats' (11:15h a 12:45h)
  • 9 de novembre a la Biblioteca Valentí Almirall d'El Papiol: Laboratori de Lectura ‘El jardí curiós'(17:30h)
  • 10 de novembre a la Biblioteca Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat: Xerrada-taller ‘Gastronomia de proximitat' (19:30h)
  • 17 de novembre a la Biblioteca Miquel Martí i Pol de Sant Joan Despí: Dijous de conte ‘Herbes i remeis' (18h)​

 

Categories: 
Municipis: 
Baix Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Parc Agrari del Baix Llobregat té 160 hectàrees abandonades. A Central Parc han recuperat 5,5 hectàrees d’aquests espais en desús i els posen en valor a través de l’agricultura ecològica.

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

Recull de 7 vídeos amb receptes i bones pràctiques per evitar el malbaratament d’aliments i la producció innecessària de residus, dins la campanya “El Menjar no es llença. Passa’t al Bon aPROFITament” de l'Ajuntament de Lleida. A càrrec d’Amanda Bataller (@amandabataller).

Butlletí