Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, matèria d'estudi als instituts de Pallejà

19/10/2016 - 13:50

Els alumnes de Primer d’ESO participen al projecte “Pallejà s’implica” que contribueix a fer realitat els drets humans i la igualtat de gènere,

Els grups de Primer d’ESO dels instituts Pallejà i l’Oreig participen aquest mes d’octubre al projecte “Pallejà s’implica”, que treballa amb els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS). La finalitat de l’activitat és apropar els joves a la descoberta d’aquests 17 objectius i les 169 metes associades per fer realitat els drets humans de totes les persones i assolir la igualtat entre els gèneres així com l’apoderament de totes les dones i nenes.

L’activitat “El Joc Perillós” presentada als estudiants pallejanencs consisteix en una xerrada sobre els ODS, una sessió del joc online i un joc de preguntes tipus trivial. D’aquesta manera, amb el projecte Pallejà s’implica, es sensibilitza i es fa difusió de les accions en l’àmbit de la solidaritat, la cooperació al desenvolupament i les relacions nord-sud que impulsa l’Ajuntament.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Un dels principals resultats de la Conferència de Rio +20 va ser l'acord de desenvolupar un conjunt d'objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en els quals es basa l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, els ODS es plantegen com uns objectius orientats a l’acció, concisos, fàcils de comunicar, limitats en nombre i universalment aplicables a tots els països, tenint en compte les diferents realitats i nivells de desenvolupament.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

Les temàtiques que aborden van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. 


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

Un dels encàrrecs que té el Consell d'Adolescents és treballar propostes entorn als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030, entre els quals hi ha la igualtat, la lluita contra el canvi climàtic o la solidaritat.

Article

L’Ajuntament de Manresa ha iniciat un procés de participació ciutadana per tal de definir l’estratègia global de la ciutat per al 2030, seguint l’agenda de les Nacions Unides, que estableix un full de ruta basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures.

Article

Un dels punts que es va aprovar per unanimitat en el Ple del passat 27 d'abril, ha estat el Pla de Resiliència Urbana. Aquest document detalla quines són les inversions i detecta aspectes a millorar per prevenir situacions de risc com inundacions, incendis, danys en la distribució de l'aigua o convivència ciutadana, entre altres.

Butlletí