Guia didàctica: Valors socials i ambientals dels parcs

10/10/2016 - 11:54

L'AMB elabora una guia didàctica amb 20 valors dels parcs metropolitans: la depuració de l'aire, la mobilitat sostenible, el foment de la biodiversitat, els espais pel lleure, els llocs d'activitats de descoberta o educació per a la sostenibilitat...

 

Són alguns dels 20 beneficis que es poden obtenir dels parcs metropolitans, espais verds urbans que destaquen tant pels seus grans valors naturals, ambientals i paisatgístics, com per la seva funció social.

Per conèixer aquests valors/beneficis, l'AMB ha editat la "Guia dels valors socials i ambientals dels parcs metropolitans" una publicació que té l'objectiu de facilitar a la ciutadania, en general, i als educadors, mestres i professors, en particular, recursos per conèixer –explicar– d'una manera amena què ens aporten els espais verds urbans. Per a l'àmbit educatiu, la guia té també molta importància en relació amb els continguts curriculars, ja que aquests continguts, enlloc d'explicar-los a l'aula, es poden explicar en els parcs mateixos gràcies a aquesta guia. Fent així dels parcs metropolitans importants espais d'aprenentatge.

Els parcs ofereixen un conjunt de beneficis ambientals i socials que milloren la qualitat de vida i la salut de les persones. En l'àmbit urbà, la presència d'espais verds ajuda al control de diverses variables ambientals, com l'aigua, l'energia o la qualitat de l'aire, i genera un conjunt de serveis que milloren la qualitat de vida i la salut dels ciutadans. Aquesta guia explica els 20 valors/beneficis que podem obtenir dels nostres parcs.

Elaborada des de la Direcció de Serveis Ambientals i la Direcció d'Espai Públic de l'AMB, la Guia està emmarcada dins dels treballs del Pla de sostenibilitat de l'AMB (PSAMB), concretament a l'eix 1: Territori, ecologia i biodiversitat. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

ACTUA X 25 és el nom de la iniciativa que aglutina totes les accions que formen part dels actes de celebració dels 25 anys de la Xarxa d’Escoles Verdes.

Article

Ja us podeu descarregar l'Agenda i el Calendari escolar del medi ambient pel curs 2023-24

Article

Butlletí