Proves d'un nou bus 100% elèctric

27/06/2016 - 09:07

S'emmarca en l'ambientalització de la flota de l'AMB, que en els propers anys adquirirà 450 busos amb emissions baixes o nul·les.

L'AMB ha començat avui a fer proves de circulació, a través de l'operador TUSGSAL, amb un nou bus 100% elèctric cedit per l'empresa Solaris. El vehicle -guardonat com a Autobús de l'Any 2016- circularà aquests dies per la zona del Barcelonès Nord en fase de proves, sense passatgers. L'autobús, amb un alt nivell de comoditat per als passatgers, garanteix les emissions zero, i contribueix a mantenir net l'aire de les ciutats, sense contaminants com el diòxid de carboni, els òxids de nitrogen o les partícules fines, molt perjudicials per a la salut.

Aquest autobús suposa un nou avenç en la mobilitat elèctrica, una de les grans apostes de l'AMB per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis.

Aquesta prova pilot s'emmarca en el procés d'ambientalització de les flotes públiques de transport que està duent a terme l'AMB. L'organisme metropolità eliminarà progressivament els vehicles dièsel de la flota d'autobusos de transport públic i adquirirà, al llarg dels propers quatre anys, 450 nous autobusos amb emissions nul·les o molt baixes (híbrids, elèctrics i de gas natural).

Actualment l'AMB ja disposa d'un bus elèctric en el servei del Nitbus. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí