Estalvi energètic compartit a 11 centres escolars de Sant Boi: Euronet 50/50

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
10/06/2016 - 12:42

L'Ajuntament de Sant Boi signa 11 convenis amb centres escolars participants al projecte municipal Euronet 50/50 d'estalvi energètic compartit. La signatura s'emmarca dins la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2016

Ha tingut lloc la signatura dels convenis amb els 11 centres escolars de Sant Boi que participen al programa Euronet 50/50 (5 centres més que en l'anterior edició). Euronet 50/50 es basa en el repartiment dels estalvis energètics assolits per un centre educatiu durant un any natural a parts iguals entre el centre educatiu (50%), que ho destina a projectes educatius concrets, i l'Ajuntament (50%) que és qui acaba assumint els costos dels subministraments energètics.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el tinent d'alcaldia de Ciutat Sostenible, Josep Puigdengolas, han rebut als representants de les 11 escoles del municipi (10 públiques i una concertada) que participen al programa d'estalvi energètic: Rafael Casanova, Ciutat Cooperativa, Fernández Lara, Barrufet, Montbaig, Benviure, Antoni Tàpies, Antoni Gaudí, Parellada, Amat Verdú i Pedagògium Cos (concertada).

5 edicions

El programa Euronet 50/50 es ve desenvolupant a Sant Boi des de l'any 2010, amb col·laboració amb la Diputació de Barcelona i la Comissió Europea. El projecte va començar amb l'escola Benviure. L'any 2013 hi va haver la primera ampliació de centres amb l'adhesió de 5 noves escoles. Enguany s'adhereixen 5 nous centres. Atès que el projecte Europeu finalitzava a l'abril de 2016, l'Ajuntament ha assumit la responsabilitat per a la seva continuïtat i, a finals de 2015, va publicar publicar les bases i obertura el període d'inscripció a tots els centres públics i concertats de Sant Boi.

Amb tots aquests anys, el conjunt del 6 centres adherits han estalviat un total acumulat de més de 548.000 kWh d'energia, 125 tCO2 i 61.000 euros de despesa energètica (factures de gas i electricitat).

61.000 euros d'estalvi

La creació d'equips energètics encarregats de vetllar per una correcta gestió energètica dels centres ha estat la més important de les mesures aplicades l'any 2015. Aquests equips s'encarreguen d'aturar la il·luminació d'aules i passadissos quan no s'usen o quan hi ha prou llum natural; aturar radiadors; adequar l'horari d'ús de la calefacció a les condicions climatològiques i mantenir els equips en stand-by durant períodes nocturns o festius.

El programa Euronet 50/50 forma part del conjunt de mesures i actuacions d'estalvi energètic que han permès reduir els consums energètic del consum del municipi en més de 1.350.000 kWh cada any i el cost en més de 310.000 euros cada any.


 

Municipis: 
Baix LlobregatSant Boi de Llobregat
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí