Més de 6 mil euros d'estalvi energètic a les escoles d'Arenys de Munt

Font: Ajuntament d'Arenys de Munt
01/06/2016 - 16:43

El segon any de participació de les escoles Sant Martí i Sobirans al projecte Euronet 50/50 ha comportat un estalvi energètic d’uns 6 mil euros.

Aquest projecte promou l’estalvi energètic a través de petites accions portades a terme dins l'escola i proposades per la comunitat educativa. També promou una reducció significativa d'emissions de CO2, contribuint a l'objectiu fixat per la Unió Europea d’un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle pel 2020.

L’estalvi dels sis mil euros s’ha aconseguit gràcies a la implicació i l’esforç dels equips energètics, formats pels alumnes, mestres, direcció, AMPA, personal de consergeria, neteja i menjador de les escoles. I l’estalvi es tradueix en un retorn a l’escola per part de l’Ajuntament. Durant l’any 2015 a l’escola Sant Martí hi ha hagut un important estalvi energètic, a nivell de consum elèctric així com de gas natural. S’ha estalviat 24.578 kwh en electricitat, que correspon a un estalvi econòmic de 5.407€, i 2.062 kwh en gas, que correspon a un estalvi econòmic de 123€. Per tot plegat, l’escola Sant Martí tindrà un retorn del 50% de l’estalvi aconseguit, equivalent a 2.765€.

A l’escola Sobirans hi ha hagut estalvi energètic en el consum elèctric, però en canvi el consum de gas natural ha estat superior. Han estalviat 8.713 kwh en electricitat, equivalent a un estalvi econòmic de 2.004€, mentre que el consum de gas ha estat superior al previst i per aquest motiu no rebrà cap retorn econòmic. D'acord amb la filosofia d'Euronet 50/50 l’ajuntament invertirà el 50% de l’estalvi, és a dir uns 1.000€, en millores a l’escola per fer-la energèticament més sostenible. Els problemes i avaries amb la caldera de gas de l’escola Sobirans durant l’hivern passat són una causa del consum. Des de les regidories de Medi ambient i d'Ensenyament de l'ajuntament s'agraeix la implicació de les escoles Sant Martí i Sobirans en el projecte Euronet 50/50.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeArenys de Munt

Relacionats

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar

Butlletí