L’Eixample millorarà l’enllumenat amb una inversió d’1,87 milions d’euros

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:29

L’Ajuntament de Barcelona ha començat les actuacions de millora de l’enllumenat en diversos trams de vies principals del districte de l’Eixample.

Concretament, es duran a terme les renovacions en algunes zones dels carrers de la Diputació, de Manso, València, del Comte Borrell i de la gran via de les Corts Catalanes. En total, el conjunt d’actuacions tenen un pressupost d’1,87 milions d’euros.

Aquests projectes segueixen els criteris emmarcats en el Pla director d’il·luminació de Barcelona, s’integren dins el conjunt d’actuacions previstes en les línies d’actuació energètica de la ciutat i renoven la xarxa d’enllumenat existent, reforçant la llum sobre les voreres i millorant els nivells lumínics i d’eficiència energètica perquè incorporen punts de llum LED i optimització funcional.

Ja estan en marxa dues d’aquestes actuacions, que són les corresponents als carrers de València i del Comte Borrell. Aquesta setmana està previst que comencin les dels carrers de Manso i de la Diputació. Posteriorment, cap a la segona setmana de maig, li tocarà el torn a la gran via de les Corts Catalanes.

També s’hi intervindrà renovant la xarxa d’enllumenat al carrer de Manso, entre l’avinguda del Paral·lel i el carrer del Comte Borrell. En total, s’invertiran 370.103,36 euros per millorar la il·luminació d’aquest tram d’uns 475 metres de longitud també en les dues voreres. La previsió d’acabament és cap al mes de juliol. El quart projecte és el corresponent al carrer de la Diputació, que es durà a terme en dos trams amb un total de 847 metres longitudinals. El primer d’aquests trams és el que va del carrer d’Aribau al passeig de Gràcia; i el segon, que va del passeig de Gràcia al carrer de Pau Claris. Les actuacions tenen un pressupost de 456.064,17 euros. Està previst que les obres acabin després de l’estiu.

Finalment, la darrera actuació serà la de la gran via de les Corts Catalanes, que servirà per renovar l’enllumenat públic del lateral de mar de la gran via entre la plaça d’Espanya i el carrer de Llançà i de les dues voreres en el tram comprès entre els carrers de Llançà i Vilamarí. En total, són 220 metres longitudinals. La inversió en aquestes obres serà de 263.855,54 euros i acabaran cap al mes de juliol.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El nombre de recàrregues fetes amb Endolla Barcelona ha augmentat considerablement durant el primer semestre del 2023: de gener a juny s’han registrat un total de 68.265 recàrregues de vehicles elèctrics, un 40% més que durant el mateix període del 2022. La xarxa d’electromobilitat, líder a l'Estat espanyol, ja té 18.000 persones usuàries, un 32% més que ara fa un any, i disposa de 717 punts de recàrrega.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí