Mercats verds a Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
23/05/2016 - 09:23

El Clot, La Concepció i Horta ja són mercats verds. Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat.

La campanya “Mercats verds”, promoguda per l’Ajuntament de Barcekiba a través de l’Institut Municipal de Mercats, comença a prendre forma. La tardor passada aquesta campanya es va posar en marxa de manera experimental al Mercat de la Llibertat, i ara s’hi sumen els mercats de La Concepció, El Clot i Horta, abans que acabi l’any, encara se n’hi afegiran tres més. La campanya pretén fomentar el producte ecològic i de proximitat, uns objectius que comparteix amb la Setmana Internacional dels Mercats, que se celebra del 15 al 31 de maig.

Al voltant del 50% dels productes que es venen als quatre mercats que de moment participen en aquest programa ja són de proximitat, “però no estan identificats”, segons explicava avui el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom. I aquesta és, precisament, una de les accions que inclou la campanya: visibilitzar el productes de proximitat mitjançant unes etiquetes.

La finalitat, segons Colom, és que la Xarxa de Mercats Verds es vagi estenent per tota la ciutat, ja que la voluntat és “afavorir el consum de productes frescos, de qualitat i de proximitat, no només com a hàbit saludable, sinó també per afavorir la producció de la pagesia de l’entorn”.

Setmana Internacional dels Mercats

Del 15 al 31 de maig se celebra la Setmana Internacional dels Mercats a 23 mercats de la ciutat de Barcelona i a Mercabarna, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. En el marc d’aquesta setmana, s’han programat tot un seguit d’activitats, algunes coincidents amb la campanya “Mercats verds”, entre les quals hi ha espectacles gastronòmics, demostracions culinàries, conferències o activitats per a la canalla. Podeu consultar les activitats aquí.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte “Horts al terrat”, de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha rebut el premi Nova Bauhaus de la Unió Europea en una cerimònia que s’ha celebrat a la ciutat de Brussel·les el divendres 12 d’abril.

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Butlletí