Planta solar fotovoltaica a l'Escola Misericòrdia de Canet de Mar

Font: Ajuntament de Canet de Mar
04/05/2016 - 10:02

Es tracta d'una petita planta d'autoconsum connectada en xarxa interior i sense abocament d'excedents a la xarxa. A més de rebaixar el consum elèctric i produir energia renovable, serà utilitzada com a recurs pedagògic per la comunitat educativa.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar ha fet instal·lar una planta solar fotovoltaica d'autoconsum a l'Escola Misericòrdia. Ha tingut un cost de 10.500 euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona i s'ha lliurat clau en mà per part de l'empresa instal·ladora, Solar Tradex.

S'ha col·locat un monitor visible pel professorat i l'alumnat de l'escola que permet consultar les dades instantànies de consum total i de producció de plaques solars. Des de l'escola i en el marc del projecte 50/50 que té com a objectiu reduir el consum energètic a l’Escola, així com en el marc del funcionament normal de l’escola, s’ha introduït la consulta d’aquestes dades en el dia a dia dels alumnes i professors. A més, tècnics de l’empresa Solar Tradex han fet una xerrada als alumnes de 5è i de 6è de l’Escola en què s’ha explicat de forma general el tema de les energies renovables, en concret sobre l’energia solar i sobre l’equip instal·lat al centre.

Les plaques es van posar al setembre, a l'inici del curs escolar i durant aquests mesos s'ha anat fent el seguiment per valorar-ne el correcte funcionament. Tant des de l'Escola com des de l'Ajuntament s'ha constatat el seu correcte funcionament i per això ara s'està difonent. L'empresa instal·ladora farà el manteniment durant els dos propers anys, que consistirà en una visita anual per fer-ne revisió i en el seguiment via web. Un cop passats aquests dos primers anys, l'Ajuntament farà un nou contracte de manteniment per tal de garantir-ne el funcionament.

La planta solar fotovoltaica de l'Escola Misericòrdia consisteix en 16 mòduls policristal·lins de 245W, amb una inclinació de 30º i una orientació de 0º respecte al sud. La instal·lació té una potència en corrent contínua de 3,920 kWp i de 3,7 kW nominals en corrent alterna. S’ha utilitzat estructura d’alumini triangular que ha permès inclinar els mòduls 30º. L’estructura s’ha anclat en daus de formigó, de manera no invasiva sobre la coberta. Addicionalment, s’ha instal·lat un equip d’injecció 0 Lacecal ITR 2.0 que actua sobre l’inversor, reduint la seva producció en el cas que es detecti que la producció solar en qualsevol instant és superior al consum instantani. L’equip d’injecció 0 permet la monitorització de la instal·lació solar via web, donant dades instantànies de consum, de producció solar i d’energia importada de la xarxa elèctrica.

S’estima un producció anual de 5.820 kWh.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeCanet de Mar

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac disposa de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum en equipaments municipals. Les noves instal·lacions permeten generar energia renovable i estalviar en consums energètics i emissions de CO₂.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí