Els Supercívics: descobreix el teu poder cívic

Font: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

04/05/2016 - 09:49

Al mes de maig l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès iniciarà la quarta campanya de civisme. L’edició focalitza l’atenció en el civisme i la bona convivència als espais comunitaris. L’objectiu és sensibilitzar als veïns i veïnes de la importància de seguir algunes recomanacions i normes bàsiques per conviure plegats.

La campanya compta amb Els Supercívics, uns personatges que sota el lema Descobreix el teu poder cívic, ensenyen com actuar per aconseguir espais i punts de trobada agradables per a tothom.

Es treballen quatre moments cívics: l’ús correcte de les papereres i els contenidors; el compliment de la normativa en la realització de les activitats domèstiques; l’escala com a espai comunitari; i el respecte del descans veïnal.

A banda de la difusió del material gràfic entre la ciutadania, des de l’àrea del Pla de Barris s’han ideat un conjunt d’accions adaptades a diferents edats. Per exemple, entre d’altres actuacions, a l’octubre es projectaran clips i es crearà un còmic basat en la convivència a l’àmbit comunitari a les escoles i instituts del municipi.

La campanya de civisme s’introdueix als instituts

Tot i que la campanya s’iniciarà oficialment la setmana vinent, els instituts El Til·ler i Lauro ja han participat en dinàmiques de grup per conèixer les principals pautes de conducte que fixa la campanya.

L’activitat va comptar amb la participació de més de 200 alumnes i va consistir en la formulació de cinc peguntes a petits grups de nois i noies. Les qüestions plantejades eren, per exemple, pots regar les plantes de la teva finestra a les 12 h del migdia?; si vols fer una festa a casa, quines consideracions has de tenir amb els veïns i veïnes?; veus adequat fer una rentadora a les 21 h de la nit?; o pots guardar alguna cosa al vestíbul o replà del meu edifici? Si totes les respostes donades eren correctes, el grup rebia un premi.

La realització d’aquesta activitat va ser possible gràcies al Programa d'Informació i Dinamització als Centres d' Ensenyament Secundari (PIDCES).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLes Franqueses del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Article


 

Quines són les energies renovables? Quina diferència hi ha amb aquelles que no ho són? Aquestes són algunes de les preguntes que s'han formulat en una de les sessions d'Aprenem el Sol.

Butlletí