Cicle de jornades tècniques 2016 al castell de Montesquiu: Salut i natura des del món local

dimarts, 31 maig, 2016 - 09:30 a dimecres, 1 juny, 2016 - 13:59
Geolocation

Hi ha cada cop més evidències, des dels àmbits de l'ecologia, la biologia, la medicina, la psicologia ambiental, el disseny del paisatge, la promoció de la salut i la psiquiatria, per mostrar que l'accés a la natura juga un paper vital en la salut humana (malalties cardiovasculars, salut mental, etc.), el benestar i el desenvolupament. Les investigacions indiquen que els éssers humans poden dependre de la natura per a les necessitats psicològiques, emocionals i espirituals que són difícils de satisfer per altres mitjans. Per aquest motiu, de la mateixa manera que la protecció de l'aigua i l'aire són les estratègies per a la promoció de la salut pública, la protecció de paisatges naturals poden ser vistos com una forma poderosa de medicina preventiva.

Els municipis, ciutats i pobles, treballen per promoure una major qualitat de vida dels seus habitants. Per això, en els últims anys s'ha vist el desplegament de programes, projectes i accions de promoció de la salut en l'àmbit municipal. En molts casos aquests estan relacionats amb els espais naturals que, cada cop més, prenen una rellevància social com a espais de salut, tant des del punt de vista físic com psicològic.

Encara hi ha molt que hem d'aprendre, però sabem prou per actuar. Ara és el moment de començar a aprofitar els beneficis del contacte amb la naturalesa. En la jornada que aquí es presenta es proposen per aprendre a fer-ho.

Destinataris

Aquesta jornada s'adreça especialment a responsables polítics i tècnics dels ajuntaments, de consells comarcals i de consorcis i a tots els tècnics que treballin per a la gestió del territori, promoció econòmica, esports, medi natural, zones rurals, etc. 

La jornada és oberta a qualsevol persona que estigui interessada en la temàtica.

PROGRAMA

INSCRIPCIONS


 

Organitzador: 
Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona
Etiquetes: 
Categories: 
Parcs naturals/Paisatge

Relacionats

Acte
30/09/2023 - 10:00
Biblioteca Collserola-Josep Miracle
Article

En Ponç Feliu, director del Parc Natural de Cap de Creus, ens explica el valor ecològic dels espais naturals de Catalunya, l’existència d’àrees protegides i la seva vulnerabilitat. També ens assenyala l’impacte negatiu que té la massificació d’aquests espais singulars i què podem fer per gaudir-ne i ajudar a la seva conservació.

Notícia

La restauració dels ecosistemes és clau per combatre el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, a més de reduir els riscs per a la seguretat alimentària.

Butlletí