La situació de la biomassa a Catalunya

Font: Institut Català d'Energia
13/04/2016 - 19:21

Dades de l’Observatori de Calderes de Biomassa de Catalunya corresponents al període 2012-2014. Institut Català d’Energia

Les dades que es presenten són resultat de la col·laboració de diverses empreses i entitats. Els totals obtinguts no són coincidents atès que no es disposa de la mateixa informació de cada instal·lació informada. Les ubicacions en el mapa ofereixen una representació correcta de la densitat d’instal·lacions de biomassa al territori. No s’hi inclouen les estufes ni les llars de foc.

L'ús de la biomassa forestal per a la producció d'energia tèrmica s'està implantant de forma generalitzada a tot Europa. 

L'augment dels preus dels combustibles fòssils, la necessitat de disminuir la dependència energètica exterior que tenen molts països i, en general, per tots els aspectes mediambientals positius que tenen les energies renovables (entre elles la biomassa), han facilitat que s'estiguin produint importants avanços tecnològics tant en la producció de la matèria primera com en les instal·lacions tèrmiques.

Més informació sobre la Biomassa:


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

L’Entitat Municipal Descentralitzada de Valldoreix alimentarà la caldera de biomassa de l’escola Jaume Ferran i Clua amb estella produïda al Centre Logístic del Servei Comarcal de Biomassa Forestal. El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat l’adhesió de l’entitat, que se suma als nou usuaris que ja té el servei comarcal.

Butlletí