Pineda de Mar estalviarà un 40% d'aigua amb la nova telegestió del reg del verd urbà

Font: Ajuntament de Pineda de Mar
05/04/2016 - 08:30

La posada en marxa d’aquest sistema de telegestió comportarà un estalvi d’aigua superior al 40%. A data d'avui, dels més de 28.000 m2 de gespa, un 40% ja es rega amb aquest sistema i l'objectiu és que tots aquests espais verds estiguin telegestionats.

L'Ajuntament de Pineda de Mar, seguint l’aposta per la sostenibilitat i la millora de la gestió dels recursos com l'aigua, ha posat en marxa la instal·lació del sistema de telegestió de xarxes de reg Samcla SmartPro en diversos espais verds del municipi. Ara ja està en marxa la telegestió del reg que dóna cobertura a tot el Passeig de Mar, al Passeig Marítim i als jardins de la plaça Sara Llorens. La previsió del servei de Parcs i Jardins de l'ajuntament és que aquest any s'iniciarà la telegestió dels espais verds de la carretera N-II.

La posada en marxa d’aquest sistema de telegestió comportarà per a l'Ajuntament de Pineda de Mar un estalvi d’aigua superior al 40% i un estalvi dels recursos dedicats al manteniment dels parcs i jardins. 

La telegestió del reg instal·lada a Pineda de Mar és un sistema de comunicacions híbrid (GPRS i radiofreqüència) que actualment controla remotament 50 programadors de reg a través d’un programari de gestió accessible des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet (ordinador, smartphone o tauleta). Alhora, el sistema de telegestió incorpora sensors de pluja, vent i temperatura que permet estalviar aigua aturant el reg en situacions climatològiques adverses. Aquest sistema de telegestió, dissenyat i fabricat per l’empresa Samcla està instal·lat en 100 municipis, entre els quals es troba Pineda de Mar.


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmePineda de Mar
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La brigada municipal ha començat a utilitzar aigua no potable del pou del Xifré pel baldeig de riera i carrers. 

Notícia

El naturalista Antoni Abad va alertar a l’Ajuntament que la sequera també afecta la nidificació dels ocells i que calia trobar una solució a aquest problema.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí