Compra de vehicles elèctrics purs

Font: Àrea Metropolitana de Barcelona
30/03/2016 - 14:05

Bona pràctica dins el projecte GPP 2020 de licitació de la compra de vehicles elèctrics per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El projecte GPP 2020 pretén difondre arreu d’Europa una contractació pública de baixes emissions de carboni en suport dels objectius de la UE d’assolir, de cara al 2020, una reducció del 20% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, un augment del 20% en l’ús d’energies renovables i un augment del 20% de l’eficiència energètica.

En el transcurs de tres anys, el GPP 2020 implementarà més de 100 concursos baixos en carboni per tal d’assolir reduccions significatives d’emissions de CO₂.Teniu el llistat complet a l'enllaç.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Actualment, Barcelona compta amb 113 espais de subministrament elèctric amb 896 punts de recàrrega de vehicles elèctrics. Una nova regulació municipal, pionera a l'Estat, te l'objectiu de multiplicar per sis aquests espais en els pròxims deu anys per promoure una mobilitat més sostenible i menys contaminant. Per fer-ho possible, s'ubicaran diferents instal·lacions per la recàrrega o intercanvi de bateries elèctriques en aparcaments en calçada i soterrats, centres comercials, benzineres, tallers o concessionaris d'automòbils.

Article

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Article

El passat 15 de novembre es va presentar el Pla Estratègic de Vehicle Elèctric a Terrassa (PEVE) 2022-2025, l'aprovació inicial del qual s'elevarà al Ple de novembre. Es tracta d'un document que proposa, dissenya i planifica les actuacions i estratègies necessàries per generalitzar la progressiva implantació del vehicle elèctric a la ciutat en els propers anys.

Butlletí