Alcaldes europeus creen una petició a change.org per exigir ciutats més saludables

Font: Ajuntament de Barcelona
29/03/2016 - 09:39

Alcaldes europeus creen una petició a change.org en què demanen als estats una regulació mediambiental més exigent sobre contaminació de l'aire.

En l’anterior cimera COP21, celebrada a París, un miler d’alcaldes de ciutats de tot el món van assumir el compromís conjunt de reduir el nivell de contaminació a les ciutats i millorar el benestar dels ciutadans. Arran d’aquest acord, s’ha creat una petició a la plataforma change.org en què es denuncia una certa permissivitat dels estats amb els fabricants de vehicles. Concretament, denuncien aquest fet: “L’octubre del 2015 un comitè tècnic integrat per experts dels estats membres va decidir autoritzar els fabricants de vehicles perquè sobrepassessin els límits d’emissions establerts per la legislació de la Unió Europea”, i afegeixen a la mateixa petició a change.org signada per l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo: “L’aplicació d’aquesta decisió suposaria que seria legal que els turismes dièsel sobrepassessin els llindars d’emissió d’òxids de nitrogen (NOx) en un 110%. Lamentablement, el febrer del 2016 el Parlament Europeu va decidir donar suport a aquesta política, fet que suposa una amenaça per als habitants de les nostres ciutats.”

A la mateixa petició, es posa de manifest que segons l’Organització Mundial de la Salut les emissions dels vehicles són les responsables de 75.000 morts prematures a Europa cada any. Per això, els acaldes fan una crida als governs d’Europa perquè “utilitzin tots els mitjans polítics i jurídics a l’abast per assegurar que les normes de contaminació de l’aire s’apliquin de manera coherent en tots els sectors de la indústria”. “La nostra salut depèn d’això”, conclouen.

Alguns dels alcaldes que han firmat la petició són Anne Hidalgo, alcaldessa de París; Eberhard van der Laan, alcalde d’Amsterdam; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Giorgos Kaminis, alcalde d’Atenes; Ioan-Răzvan Sava, alcalde de Bucarest; István Tarlós, alcalde de Budapest; Yvan Mayeur, alcalde de Brussel·les; Frank Jensen, alcalde de Copenhaguen; Alexiei Dingli, alcalde de Valletta; Fernando Medina, alcalde de Lisboa; Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid, i Giuliano Pisapia, alcalde de Milà, entre molts altres.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La xarxa pedalable de la ciutat creixerà amb la creació de 32,6 quilòmetres més de carrils bici fins al 2023 i la millora dels existents per fer més fàcils, sostenibles i segurs els desplaçaments en bicicleta. En total, la infraestructura tindrà 272 carrils, més de 1.000 si hi sumem els carrers amb un límit de velocitat de 30 km/h i els entorns pacificats com les superilles.

Article

 

El pla Superilla Barcelona preveu guanyar un milió de metres quadrats d’asfalt per recuperar espai per al veïnat, fomentar la vida als barris, crear noves zones verdes, impulsar la mobilitat sostenible i afavorir els comerços, la restauració i les indústries locals. Un nou mapa interactiu permet consultar les actuacions executades i previstes fins al 2023.

Article

Treballeu al voltant de l’alimentació sostenible, l’agroecologia, l’agricultura urbana o la sobirania alimentària a la ciutat de Barcelona o la seva regió metropolitana? L'Ajuntament de Barcelona us convida a sumar-vos a aquest espai!

Butlletí