Jornada de presentació ordenança municipal d’estalvi d’aigua en el marc del projecte LIFE Minaqua

divendres, 8 abril, 2016 - 11:00 a 14:04
Geolocation

LIFE MINAQUA és un projecte demostratiu d’estalvi d’aigua a instal·lacions de rentat de vehicles mitjançant l’ús de tecnologies naturals i detergents biodegradables.
S’està desenvolupament de forma paral·lela a les instal·lacions de Grup Fundació Ramon Noguera, a Girona, i a les de GUREAK, a Sant Sebastià, en col·laboració amb la
Universitat de Barcelona, l’Institut Químic de Sarrià i Aqualogy. 

Té l’objectiu de difondre mesures d’estalvi d’aigua a les instal·lacions de rentat de vehicles, activitats on es consumeix una important quantitat d’aigua de xarxa.

Amb el projecte, es proposa reduir el consum mitjançant la reutilització de l’aigua residual produïda i adequadament recuperada, i incloure aquesta mesura en les ordenances municipals per l’estalvi d’aigua.

PROGRAMA i INSCRIPCIONS


 

Organitzador: 
LIFE Minaqua
Etiquetes: 
Categories: 
Aigua

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Gavà, Aigües de Barcelona i Cetaqua han inaugurat un punt de recàrrega intel·ligent d’aigua subterrània per al reg i la neteja dels carrers que permet conèixer amb detall els patrons de consum. Recaigua dona continuïtat a l’estratègia Gavà Circular, per tal d’aplicar els principis de l’economia circular i fer una ciutat més sostenible.

Article

L’ajuntament de Montblanc ha guanyat el XVII Premi Medi Ambient, amb una dotació de 5.000 €, per un projecte que té per objectiu millorar ambientalment la Sallida, una zona humida d’elevat interès natural del municipi de la Conca de Barberà, on es potenciaran les condicions òptimes perquè els ocells insectívors i ratpenats puguin refugiar-s’hi i nidificar, vetllant per la biodiversitat de la zona. La proposta planteja la integració de la zona com un espai per a l’educació ambiental i per al coneixement del medi i de la varietat d’espècies de flora i fauna pròpies de la zona, potenciant-lo com un espai d’interès natural.

Notícia

L'empresa  municipal Taigua està treballant en la caracterització i millora del sabor de l'aigua, amb la execució de diverses actuacions. Una d'elles és la realització d'un estudi sobre l'anàlisi del perfil del sabor, que va a càrrec d'un equip de tastadors professionals.

Butlletí