La Unió Europea aprova en transició energètica

La dada

Autor: Marc Solanes Calderón

Infografia: Sergi Mayench

05/02/2024 - 11:49

 

El Fòrum Econòmic Mundial publica anualment un indicador energètic que dibuixa l'estat de la transició energètica a tots els països. En el cas de la Unió Europea (UE), la posició d'Espanya, amb un total de 65 punts, està per sobre de la mitjana, que se situa en els 63,5. Suècia lidera el rànquing, amb 78,5 punts, seguida de Dinamarca, que s'eleva fins als 76,1, i Finlàndia, amb 72,8.

L'informe de 2023, del qual s'extreuen les dades de la infografia, va analitzar un total de 120 països. Sis dels deu primers són membres de la UE, una dada que consolida el lideratge del continent en l'àmbit mundial. Aquesta classificació parteix d'un enfocament múltiple en el qual s'analitzen valors clau com ara l'equitat, la seguretat i la sostenibilitat. 

Tot i que la mitjana de puntuació ha crescut un 10% des del 2014, els darrers tres anys s'ha experimentat un increment gairebé marginal. De fet, només hi ha 41 països que hagin fet un progrés significatiu en la darrera dècada. L'any 2023, tan sols el 18% dels països van equilibrar els imperatius del triangle energètic (equitat, seguretat i sostenibilitat). En el rànquing mundial, els 10 primers països només van emetre el 2% de les emissions de CO2 provinents de combustibles fòssils a escala global, i van representar poc més del 4% del subministrament del total d'energia.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L'Observatori de la Transició Energètica i l'Acció Climàtica (OTEA) del Basque Centre for Climate Change (BC3) ha presentat l'informe anual que recull l'evolució de diferents indicadors relacionats amb el clima.

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Acte
17/02/2024 - 09:00
Recinte firal El Sucre, Vic

Butlletí