Han començat les feines de conservació dels espais fluvials del Ter a Torelló

09/02/2024 - 09:30

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torelló, conjuntament amb el Consorci del Ter, ha iniciat les tasques de renaturalització del bosc de ribera al riu Ter al seu pas per Torelló, projecte redactat per la Diputació de Barcelona

L’objectiu és augmentar el valor natural del bosc de ribera i recuperar les seves funcions d’hàbitat per a espècies vegetals i animals; millorar el bosc de ribera com a hàbitat natural; la transformació progressiva a un bosc autòcton; i disminuir l’impacte d’activitats prèvies.

En el marc del projecte, les actuacions que es duran a terme seran:

  • Millora general de l’espai mitjançant la recollida de runes i deixalles
  • Millora del bosc de ribera: tallada sanitària, potenciar arbres de futur i diversitat d’espècies; eliminar espècies invasores com l’Acàcia Robinia pseudoacàcia, o el Negundo (Acer Negundo); eliminació de restes i plantació complementària de diversificació.
  • Actuacions de conscienciació i conservació; instal·lació de caixes niu i plafons informatius
  • Renaturalització del bosc de ribera
  • Renaturalització de plantacions de pollancre (Populus nigra) abandonades
  • Renaturalització de bosquets d’acàcia
  • Control i eliminació d’invasores
  • Plantacions complementàries de substitució i de diversificació

Es preveu executar aquesta actuació en dues fases. La primera de tallada sanitària, que s’allargarà fins a finals de febrer respectant el període de nidificació de les aus; i la segona d’eliminació d’espècies invasores i noves plantacions que finalitzarà per la tardor d’enguany.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
Foto: CERM

Foto: CERM

El Bioblitz és un esdeveniment de descoberta de la natura promogut per diversos museus d’Europa on, en un sol dia, especialistes de flora i fauna, ajudats per voluntaris, identifiquen tots els organismes possibles existents en una àrea determinada.

Notícia

L'Ajuntament de Vic restaura un nou espai a l’Anella Verda. L’espai serà un aiguamoll situat al polígon de Les Casasses.

Butlletí