ECOANSIETAT

L’ecoansietat és un fenomen que cada cop afecta a més ciutadans d’arreu del món. Tot i que encara no està classificat com un trastorn clínic, sí que pot acabar desenvolupant certs quadres d’ansietat més o menys greus. 

La preocupació exagerada pel medi ambient és cada cop més habitual en un planeta que pateix els efectes del canvi climàtic de forma cada cop més greu. En aquest especial parlem amb una influenciadora, una psicòloga, una política i una periodista ambiental per intentar copsar fins on arriben aquests efectes.

També disponible en format butlletí.


Imatge Getty images


 

Entrevista
Caroline Hickman, psicoterapeuta del clima

Segons una enquesta de la British Association for Counselling and Psychotherapy, el 55% de les persones considera que el canvi climàtic ha afectat la seva salut mental i el seu benestar.

Opinió
Opinió


"Les ciutats són un espai on el capitalisme i el consumisme se saluden i se somriuen"

Entrevista
Virginia Krieger, doctora en psicologia

Virginia Krieger és doctora en psicologia clínica i professora a la Universitat de Barcelona.

Entrevista
Anna Barnadas, secretària d'Acció Climàtica

Anna Barnadas és l’actual secretària d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya.

Notícia

Un estudi mostra l’impacte dels banys de bosc en la salut emocional de persones amb malestar emocional.

Notícia

La Universitat de Barcelona reuneix científics, experts i activistes per parlar de la situació actual i el paper de les noves generacions en la construcció del futur.

Article

Necessitem una natura saludable, per tenir una vida saludable, ja que el nostre benestar coexisteix amb la salut del planeta. Per tot això, neix "Els Banys de Bosc", una activitat amb l'objectiu de reconnectar amb la natura, respectant-la i treballant per la seva cura i la salut dels veïns i veïnes del nostre municipi.