‘Los seres humanos van despertando, la humanidad superará el capitalismo’

Entrevista a Chico Whitaker, cofundador del Fòrum Social Mundial i Premi "Right Livelihood" 2006. Va participar al 4t Seminari Internacional de Convivència Planetària
Periodista
17/05/2016 - 11:28

 

 

Francisco "Chico" Whitaker Ferreira (nascut el 1931), és un arquitecte brasiler, polític i activista social. Un catòlic devot, Whitaker inspira el seu treball en la teologia de l'alliberament. Ha treballat per la democràcia i contra la corrupció al llarg de la seva vida, fet que el va portar a ser representant pel Partit dels Treballadors en la Càmera Municipal de Sao Paulo 1989-1993. Però va deixar l’acció política per treballar com activitat de la societat civil, convertint-se en cofundador del Fòrum Social Mundial al 2001.

Chico té un important reconeixement internacional per la seva actuació a favor de drets humans i contra el capitalisme hegemònic, un reconeixement que es va concretar al 2006 amb el Premi "Right Livelihood", el conegut com Premi Nobel Alternatiu.

Actualment és membre de la Comisión Brasileña Justicia y Paz i de la Coalición por un Brasil libre de plantas nucleares. També és membre del Consell Assessor de l'organització sense ànim de lucre Wikileaks.

Sostenible va entrevistar Chico arrel de la seva participación al 4t Seminari Internacional de Convivència Planetària.

 


Relacionats

Butlletí