“La ciutadania cada vegada és més crítica, però no té temps d'analitzar tantes coses”

Ana Villagordo, ambientòloga i comunicadora
Periodista. Cap de redacció de continguts propis de Sostenible.cat
13/12/2023 - 10:16

Ana Villagordo és ambientòloga i comunicadora.

 


 

Ana Villagordo és ambientòloga i comunicadora. En aquesta conversa ens ofereix alguns consells bàsics, a nivell d’usuari, per consumir i comprar de forma més crítica i conscients. Especialment ara, que ens trobem en plena campanya de Nadal.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió
Opinió


"Ja l'any 1972 l’escriptor i activista estatunidenc Jeremy Mander va titllar les campanyes publicitàries que les empreses petrolieres feien per contrarestar la seva reputació de saquejadors de la natura amb un qualificatiu molt més contundent: ecopornografia."
 

Entrevista
Jaume Enciso, ambientòleg i autor del llibre "Alerta greenwashing". Jordi Panyella, membre de Pol·len, n'és l'editor.

Amb el Jaume i el Jordi parlem de la manca de mesures que hi ha a la Unió Europea per evitar la rentada d’imatge verda de les empreses i la indefensió en la qual es troben els ciutadans i ciutadanes.

Article
Capítol del llibre "Alerta greenwashing. El ecoblanqueo en España"

Alerta greenwashing El ecoblanqueo en España és una obra coral que va més enllà d'un primer abc sobre el concepte. S'endinsa a l'abast del fenomen. Dóna exemples concrets d'empreses i sectors que l'apliquen (a les memòries de sostenibilitat, als bancs, al sector energètic, la moda o al del transport marítim i aeri, etc.). Aborda els seus límits i conclou amb un decàleg d'eines per combatre'l. El fenomen del greenwashing, els discursos enganyosos o falsos sobre la sostenibilitat, es juga en un tauler sense normativa escrita i és un perill per a la lluita climàtica.

En exclusiva per a Sostenible.cat, podeu llegir un capítol del llibre.

Butlletí