“El 53% de les declaracions ambientals fetes per grans empreses europees eren estratègies de greenwashing”

Jaume Enciso, ambientòleg i autor del llibre "Alerta greenwashing". Jordi Panyella, membre de Pol·len, n'és l'editor.
Periodista. Cap de redacció de continguts propis de Sostenible.cat
13/12/2023 - 09:50

Jaume Enciso és ambientòleg i autor del llibre "Alerta greenwashing". Jordi Panyella, membre de Pol·len, n'és l'editor.

 

 


 

Jaume Enciso és ambientòleg i coordinador del llibre Alerta greenwashing. El ecoblanqueo en España. Amb ell parlem de la manca de mesures que hi ha a la Unió Europea per evitar la rentada d’imatge verda de les empreses i la indefensió en la qual es troben els ciutadans i ciutadanes. En Jordi Panyella, editor del llibre, ens explica per què van apostar per la seva publicació i quines tècniques de greenwashing hi ha dins la indústria editorial.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió
Opinió


"Ja l'any 1972 l’escriptor i activista estatunidenc Jeremy Mander va titllar les campanyes publicitàries que les empreses petrolieres feien per contrarestar la seva reputació de saquejadors de la natura amb un qualificatiu molt més contundent: ecopornografia."
 

Entrevista
Ana Villagordo, ambientòloga i comunicadora

En aquesta conversa ens ofereix alguns consells bàsics, a nivell d’usuari, per consumir i comprar de forma més crítica i conscients.

Article
Capítol del llibre "Alerta greenwashing. El ecoblanqueo en España"

Alerta greenwashing El ecoblanqueo en España és una obra coral que va més enllà d'un primer abc sobre el concepte. S'endinsa a l'abast del fenomen. Dóna exemples concrets d'empreses i sectors que l'apliquen (a les memòries de sostenibilitat, als bancs, al sector energètic, la moda o al del transport marítim i aeri, etc.). Aborda els seus límits i conclou amb un decàleg d'eines per combatre'l. El fenomen del greenwashing, els discursos enganyosos o falsos sobre la sostenibilitat, es juga en un tauler sense normativa escrita i és un perill per a la lluita climàtica.

En exclusiva per a Sostenible.cat, podeu llegir un capítol del llibre.

Butlletí