Endolla Barcelona: la xarxa pública d’electromobilitat més gran del sud d’Europa

Font: BCN

12/04/2024 - 09:00

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Després d’una inversió de 25 milions d’euros dels fons europeus Next Generation, l’Endolla Barcelona ha assolit els 1.000 punts de càrrega distribuïts per tota la ciutat. D’aquesta manera s’anticipa al futur increment de la demanda i té l’objectiu d’arribar a 3.000 punts els propers anys.

Els propers cinc anys BSM té previst invertir-hi un mínim de 15 milions d’euros. En aquesta línia, ja han començat els treballs per afegir, a partir de l’any vinent, 2.000 punts de càrrega als aparcaments BSM.

Més potència per a una càrrega més ràpida

La xarxa d’electromobilitat Endolla Barcelona triplicarà la potència dels punts de càrrega ubicats al carrer, per arribar a 160 kW, i duplicarà la potència, fins a 7,4 kW, dels punts dels aparcaments BSM amb l’objectiu de reduir el temps de càrrega dels vehicles a la meitat. Els increments es faran de manera progressiva durant els propers mesos.

 

Intercanviadors de bateries per a motos elèctriques

Durant aquest 2024 s’instal·larà una xarxa d’intercanviadors de bateries de motos elèctriques als aparcaments BSM per oferir bateries ja carregades a les persones usuàries de motos i, així, fer més fàcil i sostenible la mobilitat urbana.

D’aquesta manera, es consolida i s’amplia la prova pilot feta amb diferents operadors de moto elèctrica als aparcaments BSM Cotxeres de Sarrià, BSM Pl. Navas i BSM Gràcia Motos, en el marc dels projectes europeus ECOSWAP de l’EIT Urban Mobility i eCharge4Drivers.

 


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El Port de Barcelona invertirà 110 milions d'euros en el seu projecte Nexigen per descarbonitzar l'activitat portuària i millorar la qualitat de l'aire.

Article

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha fet un pas important cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de 137 panells fotovoltaics, 72 a l’edifici Mirador i 65 a l’antiga Casa de la Caritat. Aquesta mesura s’emmarca dins del suport de la Diputació de Barcelona en la descarbonització del CCCB, en línia amb el Pla Clima.

Article

La remodelació dels jardins de les Tres Xemeneies, al Poble-sec, suposa un pas endavant en la millora de l’eficiència energètica i la reducció de la contaminació en els treballs urbanístics. L’actuació permetrà eliminar barreres arquitectòniques i dinamitzarà l’espai.

Butlletí