El Pla de Dalt d’Olot serà el segon barri de la ciutat amb una comunitat energètica

26/03/2024 - 11:00

La capital de la Garrotxa aposta clarament per aquest sistema energètic després dels bons resultats del desplegament de la comunitat del barri de Montolivet

Olot ha engegat des de fa pocs dies la primera comunitat energètica de la ciutat. S’ha desplegat al barri de Montolivet, amb la instal·lació de desenes de plaques fotovoltaiques a la teulada de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i escola bressol. Es una instal·lació pionera a la ciutat i a la comarca, ja que és la única de gestió pública. L’equip de govern ja preveia instal·lar-ne un altre al barri del Pla de Dalt, però primer calia veure com es desenvolupava la primera.

El regidor de Transició Energètica d’Olot, Isaac Crivillés diu que ‘’es tracta d’una comunitat energètica que pot realitat i la següent després de la de Montolivet.’’

Un model a seguir

Isaac Crivillés ha afegit que les comunitats energètiques han vingut per quedar-se i que ja s’han convertit en una aposta per la ciutat.

La comunitat energètica de Montolivet i la futura del Pla de Dalt, són els dos primers projectes de comunitats energètiques a Olot. A la Garrotxa, la primera va ser a la Vall d’en Bas, en aquest cas, de gestió publico-privada.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

29 habitatges del barri de Montolivet ja funcionen amb l’energia que genera la instal·lació. Situada al teulat de les antigues escoles de Sant Pere Màrtir i a l’Escola Bressol Municipal, té una potència de 30 kW. L’Ajuntament d’Olot participa com un soci més de la comunitat energètica de Montolivet, que entra a formar part d’una prova pilot de digitalització de la Generalitat.

Notícia

Reparteixen carmanyoles a la Plaça Mercat d'Olot per promoure el fet de vendre i anar a comprar de manera sostenible.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí