Cubelles instal·la plaques solars a l’edifici de la Policia Local

16/02/2024 - 20:00

La iniciativa permetrà suplir més del 20% de les necessitats elèctriques de l’edifici i suposarà un estalvi de 2.360 € anuals

L’Ajuntament de Cubelles ha instal·lat un sistema de plaques solars al terrat de l’edifici de la Policia Local. La instal·lació ocupa 60 metres quadrats, amb una potència nominal instal·lada de 15 Kw, i està previst que produeixi més de 15.000 kw.h per any, el que suposa un 21,7% de la despesa elèctrica total del servei. Econòmicament, les noves plaques permetran estalviar 2.360 € anuals i reduir les emissions de CO₂ en gairebé 9.400 kg.

El regidor d’Infraestructures, Josep Maria Hugué, ha destacat la importància de “lluitar contra l’emergència climàtica també des del món local, entre altres, implementant sistemes d’energia més sostenibles com aquest”. El regidor ha explicat que “l’objectiu del govern és seguir en aquesta línia de transformació energètica dels edificis municipals, uns serveis que, per la seva grandària i el seu ús, acostumen a consumir molta energia”.

Amb la instal·lació de les plaques solars, l’edifici de la Policia Local se suma a altres edificis municipals que ja compten amb un sistema similar, com ara la biblioteca municipal Mn. Joan Avinyó i el vestuari de futbol del poliesportiu, que es val d’una instal·lació de plaques solars per escalfar l’aigua.

 


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles
Notícia

Municipis del Garraf tenen fins a un 40% de pèrdues a la xarxa d’abastament, mentre alhora l’ACA anuncia sancions per aquests municipis que tenen despesa excessiva per habitant i dia.

Notícia

Cubelles participa en el projecte d’investigació Posidònia Activa, sobre la posidònia oceànica.

Butlletí