Maria del Carmen Llasat

Maria del Carmen Llasat Botija és Catedràtica de Física de l’Atmosfera del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona. És professora del grau de Física i dels màsters de Meteorologia i de Ciència i Gestió Integral de l’Aigua, i coordina també el Màster de Climatologia aplicada i Mitjans de Comunicació de la UB.

Maria del Carmen Llasat Botija és Catedràtica de Física de l’Atmosfera del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona. És professora del grau de Física i dels màsters de Meteorologia i de Ciència i Gestió Integral de l’Aigua, i coordina també el Màster de Climatologia aplicada i Mitjans de Comunicació de la UB. Doctorada en Ciències Físiques per la UB, les seves investigacions se centren en l’estudi dels riscos naturals d’origen meteorològic i l’impacte del canvi climàtic, així com en la millora de la sensibilització i la resiliència ciutadana. Dirigeix ​​el Grup d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses, GAMA, i forma part de la Comissió de Divulgació de la UB. Actualment és integrant dels comitès directius dels programes HYMEX i MedECC i dels comitès científics de l’OPCC i de l’Agència Adour-Garonne, entre d’altres. Va ser presidenta de la Secció de Natural Hazards de l’European Geophysical Society, editora en cap de la revista Natural Hazards and Earth System Science i coordinadora internacional del grup de treball Heavy Rains del programa AMHY / FRIEND d’UNESCO. També lidera el grup d’Impacte Social del projecte HYMEX i coordina el Grup de Recerca de Meteorologia. Ha publicat prop de 200 articles.

Càrrec: 
Catedràtica de Física de l’Atmosfera del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Barcelona.

Darreres aportacions

L’Agenda 2030 manifesta que no és sostenible assegurar l’accés universal a tots els serveis essencials sense fixar les causes que originen la vulnerabilitat en termes de desigualtats socials i de degradació del clima i de la biodiversitat